ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ετήσια έρευνα πρακτικών προσέλκυσης και επιλογής ταλέντων από την Adecco

Για 2η χρονιά, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Adecco Ελλάδας.

Για δεύτερη χρονιά, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με την επιστημονική ευθύνη του Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος κ. Ιωάννη Νικολάου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Adecco Ελλάδας, διεξάγουν έρευνα για τη διερεύνηση και αποτύπωση των πρακτικών προσέλκυσης και επιλογής ταλέντων στην Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιείται online (https://bit.ly/2T3rZBBhttps://bit.ly/2T3rZBB) και απευθύνεται συγκεκριμένα σε επαγγελματίες και στελέχη που ασχολούνται ενεργά με τη διαδικασία στελέχωσης θέσεων στις εταιρείες όπου εργάζονται. 

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη κινητικότητα ταλαντούχων εργαζομένων, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η προσέλκυση, επιλογή και διατήρηση ταλέντων μετατρέπεται σε μία πραγματική πρόκληση για τους επαγγελματίες του κλάδου. Διακρίνοντας το ενδιαφέρον που αναπτύσσεται γύρω από το συγκεκριμένο πεδίο, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με τον Όμιλο Adecco, τον μεγαλύτερο οργανισμό στον τομέα της παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, πραγματοποιεί έρευνα για την καταγραφή της παρούσας κατάστασης στην ελληνική αγορά, μέσα από την αποτύπωση των στρατηγικών, πολιτικών και διαδικασιών προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού που ακολουθούνται. Στόχος της έρευνας είναι παράλληλα να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με βέλτιστες πρακτικές που ήδη επιχειρούνται, καθώς και να εντοπίσει ενδιαφέρουσες τάσεις για την εξέλιξη των συγκεκριμένων τομέων του Ανθρώπινου Δυναμικού στο μέλλον.

Η φετινή έρευνα επιχειρεί, επιπλέον των παραπάνω, να διαπιστώσει εάν οι οργανισμοί έχουν σχεδιάσει κάποια στρατηγική για να προσελκύσουν ταλαντούχους υποψηφίους από το εξωτερικό, και αν ναι να αναδείξει τις δράσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν οι οργανισμοί για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Αν είστε και εσείς στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού ή συμμετέχετε ενεργά στην προσέλκυση και επιλογή προσωπικού, λάβετε μέρος στην έρευνα αυτή: https://bit.ly/2T3rZBB

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πλατφόρμα ενισχύει την τηλεκπαίδευση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα προγράμματα διαρκούν τρεις εβδομάδες και είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν ευελιξία στον εκπαιδευτικό, ο οποίος μπορεί να διαμορφώνει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του προγράμματος ανάλογα τις ανάγκες της τάξης του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις Πανελλαδικές

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των ορίων του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), που αποτελεί από φέτος και στο εξής προϋπόθεση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθορίστηκε με υπουργική απόφαση.
melissokomia-agrotes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 11 ερευνητικών προγραμμάτων σε μελισσοκομία – σηροτροφία

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας και της εμπορίας μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων και η καταπολέμηση ασθενειών και εχθρών της μέλισσας» ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φ. Αραμπατζή.
Niki Keraneos, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Οι πέντε στρατηγικές για τις προκλήσεις στην εκπαίδευση

Στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών και η Περιφέρεια ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα επανεξετάσει αν θα υπάρξει και νέα παράταση της απόφασης.