ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκτακτες άδειες για τους τραπεζοϋπαλλήλους ζητά η ΟΤΟΕ

Να διευκολύνουν οι τράπεζες τη χορήγηση έκτακτων ειδικών αδειών με αποδοχές στους τραπεζοϋπαλλήλους ζητά η ΟΤΟΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Επιστολές στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας απέστειλε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) ζητώντας διευκολύνσεις για τους τραπεζοϋπαλλήλους μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, καλεί τις τράπεζες «να διευκολύνουν τη χορήγηση αντίστοιχων έκτακτων ειδικών αδειών με αποδοχές στους τραπεζοϋπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικής φύλαξης των παιδιών τους», μετά από τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, η τραπεζοϋπαλληλική ομοσπονδία αναφέρει: «Από την πλευρά μας, στη σημερινή συγκυρία αποτροπής της εξάπλωσης του ιού Covid-19, θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση των τραπεζών αφενός μεν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα αποτελεσματικής προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου με αυτές κοινού αφετέρου δε να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους εργαζόμενους γονείς».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί γενικά την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει τρόπους διευκόλυνσης των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξουν ανακοινώσεις με σχετικές αποφάσεις που θα ληφθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στις τράπεζες την Δευτέρα 28 Μαρτίου προανήγγειλε η ΟΤΟΕ

Η ΟΤΟΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να προσέλθουν στη νέα συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις και προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.