ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Την είδηση για σύγκρουση τουρκικής ακταιώρου με  σκάφος του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τετάρτης μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου, η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Το βίντεο που έχει δημοσιευτεί φαίνεται να έχει τραβηχτεί μέσα από το ελληνικό σκάφος. Από τα λόγια του άντρα που ακούγεται στο βίντεο, «είναι στα δικά μας και μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια»,  η ζημιά που προκλήθηκε φαίνεται ότι ήταν στα κάγκελα της κουπαστής.

Στόχος της τουρκικής ακταιωρού ήταν ο εμβολισμός του ελληνικού σκάφους, αναφέρει το υπ. Ναυτιλίας

Στις 5:45, σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σημειώνεται, ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Εν τω μεταξύ, κανένα περιστατικό παράνομης εισόδου ή αποβίβασης μεταναστών δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο της Bild

«Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος» γράφει στο Twitter, η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. 

https://twitter.com/LSpyropoulou/status/1237643390101094400

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή 110 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα προς την Τουρκία

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων, περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία: Αλυσίδα αλληλεγγύης από την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τον συντονισμό των φορέων για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφυγικό και ελευθερία του Τύπου προβλημάτισαν την Ελλάδα το 2022

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην παγκόσμια έκθεσή του για το 2022 σημειώνει ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ