ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:21:56 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έως την Τετάρτη αδειάζουν οι φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

«Κανείς δεν πρόκειται να μείνει στον δρόμο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νικος Παπαϊωάννου, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει μέριμνα όπου διαπιστωθεί ανάγκη. Τι θα γίνει με 30 αλλοδαπούς φοιτητές.

Περίπου 250 άτομα, εκ των οποίων οι 30 αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές, διαμένουν αυτή τη στιγμή στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B' 956/21.03.2020 καλούνται από την Τετάρτη 25 Μαρτίου και με ισχύ έως 10 Απριλίου 2020 να αφήσουν τα δωμάτια τους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

«Κανείς δεν πρόκειται να μείνει στον δρόμο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νικος Παπαϊωάννου, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει μέριμνα όπου διαπιστωθεί ανάγκη.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους φοιτητές που έχουν δηλώσει τόπο μόνιμης κατοικίας εκτός Ελλάδας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος B' 987/22.03.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εξαιρεί την απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων για τη στέγαση «φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, το προσωπικό του ΑΠΘ που απασχολείται στις διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίες εξαιρούνται από την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος, ο πρύτανης εξήγησε ότι σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία, οι εργαζόμενοι προσήλθαν στην εργασία τους με προσωπική δήλωση, ενώ εντός της ημέρας μέσω των υπηρεσιών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με χρήση του ιδρυματικού τους λογαριασμού θα έχουν λάβει όλοι τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις τους στο ΑΠΘ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.