Φωτο: Shutterstock

Σε αναστολή λειτουργίας των ιατρείων οδηγούνται οι γιατροί

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευση του καθώς δεν συμπεριλήφθηκε από την κυβέρνηση στα οικονομικά μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία ο κλάδος.

Η «αδυναμία» προμήθειας των απαραίτητων ειδών για την προστασία τους και το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα οδηγήσουν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς στην «αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων τους», αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σημειώνει μάλιστα ότι «οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί εξυπηρετούν σε ποσοστό ακόμη και 95% τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης από κορονοϊό, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων».

«Μετά τη δέσμευση όλων των ειδών προστασίας για τον κορονοϊό, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, εκδίδοντας και τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), οι ιδιώτες γιατροί αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία τους», αναφέρει ο ΠΙΣ και καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν άμεσα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων τους, στην περίπτωση που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία των ιδίων και των εργαζομένων τους, όπως και των ασθενών τους από την επιδημία του κορονοϊού.

Ο ΠΙΣ εκφράζει επίσης, «την απογοήτευση του καθώς δεν συμπεριλήφθηκε από την κυβέρνηση στα οικονομικά μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία ο κλάδος και να διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις μετά την αυστηροποίηση των ελέγχων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας επιβλήθηκαν σήμερα μέσα σε 9 ώρες, πρόστιμα των 150 ευρώ σε 497 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις με την πλειονότητα αυτών να εντοπίζονται στην Αττική.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Το κράτος κάνει ότι πρέπει, να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι

Την παράταση του λουκέτου στα καταστήματα επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς αναφέροντας πως το κράτος κάνει ότι πρέπει για τον περιορισμό της επιδημίας και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σπίτια τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βελτιώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του κορονοϊού

Στην 40η θέση των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού έχει πέσει η Ελλάδα πραγματοποιώντας πτώση 8 θέσεων σε μια εβδομάδα αποδεικνύοντας την επιτυχία των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.