ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Photo by rawpixel.com from Pexels

ΟΤΟΕ: Να αποσυρθεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας

Να αποσυρθεί η διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτρέπει στους εργοδότες να επιβάλουν μονομερώς εκ περιτροπής εργασία ζητάει η ΟΤΟΕ και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους για την απαρέγκλιτη τήρηση των εργασιακών κανόνων.

Την «πλήρη και κατηγορηματική» αντίθεσή της στη ρύθμιση του άρθρου 9 της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκφράζει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «η διάταξη επιτρέπει αδιακρίτως στους εργοδότες να επιβάλουν μονομερώς εκ περιτροπής απασχόληση στο προσωπικό τους για διάστημα, μέχρι και έξι μήνες, απασχολώντας εναλλάξ το μισό προσωπικό και μειώνοντας στο μισό αντίστοιχα τους μισθούς τους».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», «να ενισχύσει το ταχύτερο και με κάθε τρόπο το δοκιμαζόμενο δημόσιο σύστημα υγείας σε μέσα προστασίας, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό», «να εντείνει τους ελέγχους για την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας, αλλά και των εργασιακών κανόνων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους», και «να λάβει μέτρα για την προστασία του εισοδήματος όλων των εργαζομένων, χωρίς καμία εξαίρεση».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί τις τράπεζες «να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας που και με δική μας παρέμβαση δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν» και «να μην διανοηθούν να επωφεληθούν από τη συγκυρία και από τις ρυθμίσεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να πλήξουν την απασχόληση, τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων του κλάδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
sexoualiki parenoxlixi-via-kakopoiisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εμπόριο τα περισσότερα καταγγελόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

Στην Επιθεώρηση Εργασίας τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης προέρχονται από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (21%), τα ξενοδοχεία (12%) και την εστίαση (7%).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.