Φώτο: Shutterstock

Μέσα σε 9 ώρες 553 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Από την ημέρα που ξεκίνησε το μέτρο έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.762 παραβάσεις με την αστυνομία να δηλώνει πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια Υγεία.

Μπορεί οι Έλληνες να έχουν δεχθεί συγχαρητήρια για την συμπεριφορά τους μέχρι στιγμής και την υπακοή τους στην απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχει ακόμα μια μικρή μειοψηφία που δεν καταφέρνει να ακολουθήσει τα προληπτικά μέτρα.

Στη βεβαίωση 556 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα σήμερα, από τις 06:00 το πρωί έως τις 15:00.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι άσκοπες μετακινήσεις για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 232 στην Αττική, 51 στα Ιόνια Νησιά, 38 στην Ηπειρο, 36 στη Στερεά Ελλάδα, 35 στην Πελοπόννησο, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 26 στην Κρήτη, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στη Θεσσαλία, 17 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία και 4 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.762 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα. Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Το πρωί σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε, ακόμη, ότι με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης ενώ σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. «Αλλά τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό». Παράλληλα προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου‬ λόγω κορονοϊού. «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή του περιορισμού των μετακινήσεων εκτός νομού, με τις παραβάσεις να έχουν φτάσει τις 1.427 με ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ να έχουν επιβληθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

1.916 παραβάσεις καταγράφηκαν την πρώτη μέρα του Απριλίου με τον συνολικό αριθμό των παραβάσεων να έχει φτάσει πλέον στις 15.111 περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις μετά την αυστηροποίηση των ελέγχων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας επιβλήθηκαν σήμερα μέσα σε 9 ώρες, πρόστιμα των 150 ευρώ σε 497 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις με την πλειονότητα αυτών να εντοπίζονται στην Αττική.