ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο δήμος Αθηναίων με απολυμάνσεις συμβάλλει στην μάχη κατά του κορονοϊού

Ο δήμος Αθηναίων από τις αρχές Μαρτίου, καθημερινά απολυμαίνει τους χώρους πρόσβασης όλων των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού.

Σε απολύμανση όλων των χώρων πρόσβασης των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας προχωρά καθημερινά ο δήμος Αθηναίων συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Οι δημοτικές υπηρεσίες δεν σταματούν να εργάζονται για την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών με τον δήμαρχο Αθηναίων να σημειώνει πως «κάνουμε απολύμανση παντού».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, απολυμάνσεις γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και σε χώρους έξω από ιδιωτικές κλινικές, ενώ συνεχίζονται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, χώρους έξω από σταθμούς μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, αλλά και όπου χρειάζεται προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, αυτό κατέστη εφικτό χάρη στην πρόσφατη παραλαβή υπερσύγχρονων οχημάτων που τετραπλασίασαν τις δυνατότητες του στον τομέα «πλύσιμο-απολύμανση». Τα συνεργεία αποτελούνται από 150 εργαζομένους , στους οποίους έχουν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα μέσα για την προσωπική τους ασφάλεια (γυαλιά, μάσκες, ειδικές φόρμες και μπότες). Τα νοσοκομεία που απολυμαίνονται είναι τα εξής: Ευαγγελισμός, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, ΝΙΜΤΣ, Πολυκλινική, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών- Παμμακάριστος- Σωτηρία, Αλεξάνδρα, 401, Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, Γ. Γεννηματάς, Παίδων «Η Αγία Σοφία», Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», 'Αγιος Σάββας, ΕΛΠΙΣ, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει ότι ο δήμος είναι σε θέση πλέον να κάνει απολυμάνσεις «μεγάλης κλίμακας, κυρίως σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Μπορούμε και κάνουμε απολύμανση παντού», υπογραμμίζει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.