ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τσιόδρας: Στους 43 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - Στα 1.212 τα κρούσματα

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 72 άνθρωποι, εκ των οποίων 58 είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Πέντε θάνατοι ασθενών με κορονοϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 43.

Τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.212 μετά την επιβεβαίωση 56 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 72 συμπολίτες μας, εξ αυτών σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 58 είναι άνδρες και 4 γυναίκες.

Η μέση ηλικία των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι τα 65 έτη, και οι περισσότεροι από το 50% έχουν υποκείμενο νόσημα. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που έχασαν τη μάχη τον θάνατο, η μέση ηλικία του ήταν τα 72 έτη.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Τσίδρας, 5 ασθενείς βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εν τω μεταξύ, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15.961 εργαστηριακοί διαγνωστική έλεγχοι. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς γενικό lockdown η χώρα, σκληρή δοκιμασία κοινωνίας - οικονομίας

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στις 12 το μεσημέρι τα νέα μέτρα, παρουσία και του κ. Τσιόδρα. Στα πρότυπα του lockdown της άνοιξης, με διακοπή λειτουργίας και των σχολείων με εξαίρεση τα δημοτικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.