ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

1.916 παραβάσεις καταγράφηκαν την πρώτη μέρα του Απριλίου με τον συνολικό αριθμό των παραβάσεων να έχει φτάσει πλέον στις 15.111 περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Παρά το γεγονός οτι έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός για να παραμείνουν οι πολίτες στο σπίτι με τους αξιωματούχους Υγείας να σημειώνουν πως είναι απαραίτητο μέτρο για την προστασία από τον κορονοϊό, μετά από δυο εβδομάδες που ξεκίνησε το μέτρο περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών, έχουν διαπιστωθεί 15.111 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους ρυθμούς παραβάσεων να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Σε 1.916 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και σε δύο οι συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Τετάρτη 1η Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί 15.111 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 824, στα Ιόνια Νησιά 140, στην Κρήτη 139, στη Θεσσαλονίκη 137, στη Δυτική Ελλάδα 131, στην Πελοπόννησο 108, στην Κεντρική Μακεδονία 85, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 79, στη Θεσσαλία 72, στο Νότιο Αιγαίο 69, στη Στερεά Ελλάδα 56, στην Ήπειρο 35, στο Βόρειο Αιγαίο 34 και στη Δυτική Μακεδονία επτά.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα, ένα στην Αττική και ένα στη στη Δυτική Ελλάδα. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 320 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 328 άτομα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astynomia-elegxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 10.000 αστυνομικοί σε εθνικές οδούς για να αποτραπεί η έξοδος

Κορυφώνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι ενόψει του Πάσχα ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις στην εορταστική περίοδο, με την ΕΛ.ΑΣ. να στήνει στοχευμένα μπλόκα σε εθνικές οδούς.
koronoios-rapid test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι της Αστυνομίας και διεξαγωγή rapid - tests στην Πάτρα

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 18 ασθενείς στην κλινική covid και 6 ασθενείς στη ΜΕΘcovid, εκ των οποίων 2 διασωληνωμένοι». Στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 27 ασθενείς στην κλινική covid και ένας στην ΜΕΘ covid».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: Παντού αστυνομικοί, πουθενά γιατροί στην Ελλάδα

Η εφημερίδα Der Freitag σημειώνει ότι η Ελλάδα απέχει κατά πολύ από τις 3.500 κλίνες ΜΕΘ που θα έπρεπε να διαθέτει σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ ενώ παράλληλα αυξάνονται οι δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.