ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν για τους Έλληνες μαθητές

Απελπιστικά τα στοιχεία για την ελληνική εκπαίδευση με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να υπολείπονται σε γνώσεις από τους συνομηλίκους τους στην ΕΕ.

Η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελληνικά σχολεία καθώς σε έκθεση της για την «παρακολούθηση και κατάρτιση του 2019» κάνει αναφορά στους 15χρονους μαθητές που διατρέχουν τον κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας.

Τα αποτέλεσματα της έκθεσης προστίθονται στα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που αποκάλυπτε οτι οι μισοί μαθητές της χώρας είναι λειτουργικά αναλφάβητοι.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται σε 32% όταν ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ κυμαίνεται περίπου στο 20%.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία για την Ελλάδα:

  • το 35,8% των μαθητών έχει χαμηλή επίδοση στα Μαθηματικά ενώ στην έκθεση του 2009 το ποσοστό ήταν 30,4% με τον μέσο όρο της ΕΕ να είναι στο 22,2%
  • Το 32,7% των μαθητών έχει χαμηλή επίδοση στις φυσικές επιστήμες ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 20,6% με το ελληνικό ποσοστό να έχει αυξηθεί από το 25,3% του 2009
  • Χαμηλή επίδοση στην ανάγνωση καταγράφεται στο 27,3% των μαθητών όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 19,7% και το αντίστοιχο ελληνικό ποσοστό του 2009 ήταν 21,3%
  • Απεναντίας η χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από την Ευρώπη στην πρόωρη εγκατάλειψη των σπουδών από φοιτητές ηλικίας 18-24 ετών με ποσοστό 4,7% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 10,6%
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σημαντικές ελλείψεις γνώσεων αποφοιτούν οι μαθητές από το Λύκειο

Σήμα κινδύνου από έκθεση της Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) που διαπιστώνει πως μεγάλη μερίδα μαθητών αποφοιτούν με τεράστιες ελλείψεις σε βασικά μαθήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος στο γραφείο του έμεινε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.