ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elliniki astynomia-listeia
Shutterstock

Βεβαιώθηκαν 2.247 παραβάσεις άσκοπων μετακινήσεων σε μια ημέρα

Από την έναρξη του μέτρου στις 23 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την χώρα συνολικά 17.358 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυξάνονται οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την χώρα με την κυβέρνηση να σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα περιορισμού των πολιτών, με τον αριθμό να ανεβαίνει στις 17.358 παραβάσεις μετά τις 2.247 που καταγράφηκαν χθες ενώ υπήρξαν και 9 νέες συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 966, στη Θεσσαλονίκη 272, στη Δυτική Ελλάδα 166, στα Ιόνια Νησιά 154, στην Κρήτη 120, στην Κεντρική Μακεδονία 97, στην Πελοπόννησο 92, στη Στερεά Ελλάδα 90, στη Θεσσαλία 75, στην Ήπειρο 60, στο Νότιο Αιγαίο 60, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 53, στο Βόρειο Αιγαίο 28 και στη Δυτική Μακεδονία 14.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν χθες 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων τα έξι στη Θεσσαλονίκη και τα τρία στην Αττική. Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά, σε όλη την Ελλάδα, 330 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 337 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astynomia-elegxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 10.000 αστυνομικοί σε εθνικές οδούς για να αποτραπεί η έξοδος

Κορυφώνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι ενόψει του Πάσχα ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις στην εορταστική περίοδο, με την ΕΛ.ΑΣ. να στήνει στοχευμένα μπλόκα σε εθνικές οδούς.
koronoios-rapid test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι της Αστυνομίας και διεξαγωγή rapid - tests στην Πάτρα

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 18 ασθενείς στην κλινική covid και 6 ασθενείς στη ΜΕΘcovid, εκ των οποίων 2 διασωληνωμένοι». Στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 27 ασθενείς στην κλινική covid και ένας στην ΜΕΘ covid».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: Παντού αστυνομικοί, πουθενά γιατροί στην Ελλάδα

Η εφημερίδα Der Freitag σημειώνει ότι η Ελλάδα απέχει κατά πολύ από τις 3.500 κλίνες ΜΕΘ που θα έπρεπε να διαθέτει σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ ενώ παράλληλα αυξάνονται οι δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.