ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μπάλα UEFA Euro 2020
Φωτο: Shutterstock

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για νέο στεγασμένο πολυχώρο του Πανιωνίου

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης χρηματοδοτείται με 370.760 ευρώ από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τη δημιουργία νέου πολυχώρου άθλησης που θα εξυπηρετεί πάνω από 300 αθλητές και σωματεία.

Με 370.760 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Νέας Σμύρνης για την δημιουργία νέου στεγασμένου αθλητικού πολυχώρου για τον Πανιώνιο.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, και θα προέλθει από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα εν ενεργεία σωματεία που έχουν ιδρύσει Έλληνες με σκοπό την άθληση, ενώ το τμήμα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης που σχηματίστηκε επί οργανωμένης βάσης το 1895, αποτελεί την αρχαιότερη εν ενεργεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου εξυπηρετούνται και άλλα σωματεία, όπως η «Ένωση Αρμενίων Αθλητών, Αρμενική», ο «Αθλητικός Όμιλος Ίκαρος», κ.ά. 

Στον νέο στεγασμένο αθλητικό πολυχώρο θα αθλούνται πάνω από 300 αθλητές/τριες της ευρύτερης περιοχής από διαφορετικά αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, futsal (ποδόσφαιρο σάλας) κ.ά. Επίσης, ο νέος στεγασμένος πολυχώρος θα χρησιμοποιείται και για τις αθλοδιακοπές των μικρών αθλητών/τριών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Le Monde: Όφελος για τη Γαλλία η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από Ελλάδα

Η πρόωρη αποπληρωμή δανείου 1,1 δισ. ευρώ από την Ελλάδα προς τη Γαλλία το 2025 θεωρείται απρόσμενο όφελος για τα γαλλικά ταμεία, μειώνοντας το έλλειμμα και ενισχύοντας την αξιοπιστία της Ελλάδας, αναφέρει η Le Monde.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Fitch αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε BBB με σταθερές προοπτικές

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε BBB με σταθερές προοπτικές λόγω μείωσης του δημόσιου χρέους, αξιόπιστου δημοσιονομικού πλαισίου, χαμηλών κινδύνων και ισχυρής ανάπτυξης, ξεπερνώντας τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Φωκίων Καραβίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραβίας (Eurobank): Προτεραιότητα η αξιοποίηση κονδυλίων Ταμείου Ανάκαμψης

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί βασική πρόκληση για το 2024, δήλωσε ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank, σημειώνοντας ότι μόνο το 56% έχει εκταμιευθεί στην Ευρώπη και ότι στην Ελλάδα η απορρόφηση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.
Ιέρειες Ολυμπιακής Φλόγας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα των «Μιλάνο - Κορτίνα 2026» φτάνει στη Θεσσαλονίκη

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την 1η Δεκεμβρίου, με τελετή υποδοχής στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου και στάση στο Ολυμπιακό Μουσείο πριν ταξιδέψει για το Μιλάνο-Κορτίνα.