ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΕΛΓΕΚΑ

Βορίδης: Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για έλλειψη τροφίμων

"H αυξημένη ζήτηση σε ζυμαρικά ενίσχυσε την τιμή του σκληρού σιταριού, ενώ στην αρχή της κρίσης αυξημένη ήταν η ζήτηση και σε χοιρινό και βόειο κρέας" επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για έλλειψη τροφίμων, διαβεβαιώνει ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», και επισημαίνει ότι παρακολουθεί στενά τις «ασυμμετρίες» που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού στην παραγωγή, ενώ τονίζει ότι οι πληττόμενοι παραγωγοί δεν θα μείνουν χωρίς στήριξη.

«Μέχρι στιγμής δεν είναι ορατός τέτοιος κίνδυνος, αν και θα συγκροτήσουμε στο υπουργείο μία ομάδα ειδικών για να εξετάσουν κινδύνους και να επεξεργαστούν σενάρια. Αυτή τη στιγμή η παραγωγική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, αν και στην αγορά έχουν εμφανιστεί ασυμμετρίες κυρίως στην αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια, στην ανθοπαραγωγή, σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά και στον οινοποιητικό κλάδο».

Αντίθετα σημειώνει ότι η αυξημένη ζήτηση σε ζυμαρικά ενίσχυσε την τιμή του σκληρού σιταριού, ενώ στην αρχή της κρίσης αυξημένη ήταν η ζήτηση και σε χοιρινό και βόειο κρέας. 

Ο υπουργός απαντάει και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας δεν τους καλύπτουν όλους λέγοντας ότι τα συνολικά μέτρα είναι ύψους 3,3% του ΑΕΠ.

«Σήμερα τα μέτρα καλύπτουν 1,7 εκατ. εργαζόμενους, δηλαδή 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 800 χιλιάδες επιχειρήσεις, δηλαδή τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις» τονίζει ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Βορίδης θεωρεί θετική τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ αλλά επισημαίνει ότι μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή πρόταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι έκδοση ευρωομολόγου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bespoke: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 70% της 3P SALADS από την Αμβροσία

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η συναλλαγή καταδεικνύει τη δέσμευση της Bespoke να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον κλάδο του τροφίμου και να συνεχίσει να αναπτύσσει και να διαθέτει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών.
Κόκκινο κρέας φιλέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν 4.780 κιλά ακατάλληλο κρέας την Τσικνοπέμπτη στην Αττική

Την Τσικνοπέμπτη τα ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής κατάσχεσαν 4.780 κιλά ακατάλληλου κρέατος σε ψυκτική αποθήκη στο Καπανδρίτι. Το κρέας καταστράφηκε, καθώς υπερέβαινε το όριο διατηρησιμότητας.
ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΕΚ Βεκράκος: Η κουλτούρα του καφέ και επένδυση 20 εκατ. για νέα μονάδα

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος επενδύει 20 εκατ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στον Λαγκαδά, ενισχύοντας την παραγωγή, τις εξαγωγές και το brand Qualita Unica, με έμφαση σε ποιότητα και βιωσιμότητα. Τί δηλώνει στο BD ο Χρ. Βεκράκος.
Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοπ στο ανοδικό σερί του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, επιβράδυνση στο 2,5%

Παρά τις ισχυρές ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί στα τρόφιμα σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο επιβράδυνε στο 2,5% βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί των τελευταίων τριών μηνών.