ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Καμπάνα» 10.500 ευρώ σε εργοδότες που εκδίδουν ψευδείς βεβαιώσεις

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι, εφόσον σε περίπτωση ελέγχου αποδειχθεί ότι πολίτης που μετακινείται με βεβαίωση εργοδότη δεν απασχολείται σε αυτόν, θα επιβάλλεται στον εργοδότη το πρόστιμο.

Βαρύτατο πρόστιμο περιμένει τον εργοδότη αν σε περίπτωση ελέγχου βρεθεί πολίτης που μετακινείται με βεβαίωση εργοδότη ενώ  δεν απασχολείται σε αυτόν. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στον πολίτη που θα φέρει την βεβαίωση θα ασκούνται οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις και στον εργοδότη θα επιβάλλεται πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία.

Ο υπουργός κάλεσε όλες τις εταιρείες να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου «Α» και να αποσύρουν όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί και να το πράξουν άμεσα εντός των επομένων 24 ωρών.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι τα περισσότερα μέτρα βρίσκοντας ήδη σε ισχύ και αυτό που αλλάζει είναι ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι εφαρμογής τους. Αναφέρθηκε επίσης και σε περιπτώσεις που έχουν προβληματίσει τις Αρχές.

Όσοι εργαζόμενοι στα αστικά κέντρα έχουν μόνιμη κατοικία εκτός, δηλαδή σε άλλους νομούς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνοντας χρήση της άδειας τους και μεκινούμενοι προς την μόνιμη κατοικίας τους για τις μέρες του Πάσχα δεν έχουν την δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους, αφού η βεβαίωση εργοδότη αφορά την κίνηση εντός νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας. «Αρα να γνωρίζουν όσοι αποφασίσουν να φύγουν ότι θα μείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους».

Σημείωσε πως θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ για τις άσκοπες μετακινήσεις εκτός του νομού κατοικίας και θα αφαιρούνται επίσης οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που επιβεβαιώθηκε η παράβαση, και ανακοίνωσε πως από σήμερα στις 6 το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα ζήτημα που αφορά το Δήμο Αργυρόπουλης Ελληνικού, αλλά και άλλους, και την πρόθεση του δημάρχου να παραδώσει κατ οίκον το 'Αγιο Φως στους κατοίκους του Δήμου το βράδυ της Ανάστασης. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε αυτήν την κίνηση. Η πρωτοβουλία αυτή κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα», είπε και πρόσθεσε ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.