ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Σύλληψη 55χρονου αλλοδαπού στη Χαλκηδόνα για εμπρησμούς και σοβαρά αδικήματα

Στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός, με εκκρεμή εντάλματα για εμπρησμούς δασών και άλλες σοβαρές καταδίκες. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ένας 55χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων. O συλληφθείς καταζητούνταν με διωκτικά έγγραφα που εκκρεμούσαν σε βάρος του για σοβαρά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων των εμπρησμών δασών.

Σε βάρος του 55χρονου ίσχυαν δύο εντάλματα σύλληψης από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που αφορούσαν υπόθεση εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή της Πάρνηθας Αττικής το 2005. 

Επιπλέον, υπήρχε διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών, η οποία προέβλεπε τη διαρκή ισχύ των σχετικών ενταλμάτων καθώς και την κράτηση του κατηγορουμένου έως την οριστική εκδίκαση των σχετιζόμενων κατηγοριών.

Ο συλληφθείς είχε επίσης στην πλάτη του καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, που συνοδεύτηκε από χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Επιπλέον, είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, με ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι εκκρεμούσε ακόμη μία καταδικαστική απόφαση για εμπρησμό σε δάση, ζωοκλοπή - ζωοκτονία, καθώς και παραβάσεις του βασιλικού διατάγματος σχετικά με την κατοχή όπλων και οπλοφορία δασικών υπαλλήλων. Για τις πράξεις αυτές, ο 55χρονος είχε τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 3.300 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 14χρονου για γκράφιτι σε πλατεία του Ωραιοκάστρου

Ένας 14χρονος συνελήφθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης επειδή έκανε γκράφιτι σε τοίχο πλατείας με άλλους, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία κατά 34χρονου για φθορές σε κτίριο ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη

Δικογραφία σχηματίστηκε για 34χρονο από τη Δίωξη Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα για εμπλοκή του σε φθορές και ρίψη έντυπου υλικού σε ασφαλιστική εταιρεία, το Δεκέμβριο 2024, ως μέλος συμμορίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή με 209 χλμ/ώρα

30χρονος οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να κινείται με 209 χλμ/ώρα, σε όριο 80. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών και κατασχέσεις

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, κινητό και μικρό χρηματικό ποσό. Η σύλληψη έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμοί και προσαγωγές σε εκδήλωση ποντιακής μουσικής

Επεισόδιο με τραυματισμούς σημειώθηκε σε γλέντι με ποντιακή μουσική στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης μετά από λεκτικό διαπληκτισμό νεαρών, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή με δεκάδες άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.