ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Δύο υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας αποκάλυψαν παράνομα όπλα

Στη Θεσσαλονίκη, έλεγχοι σε δύο περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας οδήγησαν σε κατασχέσεις όπλων, μαχαιριών και φυσίγγων, με συλλήψεις και νέες έρευνες από τις αρχές

Δύο διαφορετικές υποθέσεις παραβίασης της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψαν, παράλληλα, και σοβαρές παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη οπλοκατοχή

Οι αρχές προχώρησαν σε ελέγχους στις οικίες των υπόπτων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας, εντοπίζοντας σημαντικό αριθμό όπλων και συναφών αντικειμένων.

Στην πρώτη περίπτωση, η αστυνομία αναζητούσε έναν άνδρα που διέμενε με τους συγγενείς του σε τριώροφη κατοικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τόσο στο σπίτι όσο και σε παρακείμενη αποθήκη, βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που ξεπερνούν την αρχική καταγγελία.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα δίκαννο όπλο (δηλωμένο ως κλεμμένο στην ΠΕ Καβάλας), περίστροφο αερίου, περίστροφο με αποξυσμένο αριθμό, πιστόλι, καραμπίνα και επαναληπτική καραμπίνα. Επιπλέον, στους χώρους της κατοικίας βρέθηκαν σπαθί τύπου κατάνα, δύο κενές γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, καθώς και 25 κινητά τηλέφωνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εντοπίστηκε και καταγραφικό σύστημα συνδεδεμένο με τηλεόραση, το οποίο κατέγραφε τη δημόσια οδό και τον περιβάλλοντα χώρο μέσω πέντε καμερών. Από τον χώρο επίσης κατασχέθηκαν 7.550 ευρώ.

Κατά την έρευνα εντός της κατοικίας βρέθηκαν δύο γυναίκες της οικογένειας, ηλικίας 56 και 29 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν. Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους δύο άνδρες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Στη δεύτερη περίσταση, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου, ύστερα από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο αμπούλας με τοποθετημένη αμπούλα, δύο μαχαίρια, ένας οξειδωμένος μπαλτάς και φυσίγγια διαφόρων τύπων.

Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τις δύο υποθέσεις, οι οποίες τονίζουν τη στενή σύνδεση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας με την παράνομη οπλοκατοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυξήσεις στους ελέγχους και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλληφθέντες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο για εμπρησμούς

Οι τρεις συλληφθέντες για τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ παραπέμπονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Μεταξύ των θυμάτων, η Βάγια Νέστορα έχασε τη ζωή της, ενώ τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 52χρονη συνελήφθη για ρευματοκλοπή σε κατάστημα

Στη σύλληψη 52χρονης για φερόμενη ρευματοκλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η αστυνομία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 34χρονου στους Αμπελόκηπους για απειλές με αιχμηρό αντικείμενο

Συνελήφθη 34χρονος στους Αμπελόκηπους, καθώς απείλησε δύο πολίτες με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια απείλησε και προσέβαλε 16χρονη. Σχηματίστηκε δικογραφία και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ανήλικου μετά από επεισόδιο με κλεμμένη μηχανή

Ανήλικος συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να οδηγεί κλεμμένη μοτοσικλέτα, προσπαθώντας να αποφύγει αστυνομικούς. Αφού συγκρούστηκε με όχημα, τράπηκε σε φυγή πεζός, αλλά συνελήφθη. Είχε διαφύγει από ίδρυμα ανηλίκων.
Χειροπέδες σε χέρια άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη πατέρα και γιου στη Χαλκιδική για διακίνηση ναρκωτικών

Στη Χαλκιδική, συνελήφθησαν πατέρας και γιος για διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, ζυγαριά, 3.795 ευρώ και μηχανή που χρησιμοποιούσαν για μεταφορά ουσιών, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία θα βρει τους δράστες της δολοφονίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος καταδίκασε τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας συμπαράσταση στα στελέχη της ΝΔ και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατία στην Ελλάδα.