ΓΔ: 2439.35 -2.69% Τζίρος: 232.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:36
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Θεσ/νίκη: Κατάσχεση 39.000 απομιμητικών προϊόντων και πρόστιμα 260.000 ευρώ

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. κατέσχεσε 39.315 απομιμητικά προϊόντα σε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη, επιβάλλοντας πρόστιμα 260.000 ευρώ και εφαρμόζοντας αυτόφωρη διαδικασία σε δύο παραβάτες.

Σε πρόσφατους ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τη Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης, εντοπίστηκε σημαντικός όγκος απομιμητικών προϊόντων, με τις αρχές να προχωρούν σε κατάσχεση και καταστροφή χιλιάδων τεμαχίων. 

Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 260.000 ευρώ, ενώ για δύο παραβάτες ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 25 έως 27 Αυγούστου, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών που προήλθαν από Τελωνειακές υπηρεσίες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 39.315 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, τα οποία αφορούσαν κυρίως παιχνίδια, είδη ένδυσης και αξεσουάρ. Η καταστροφή των προϊόντων ολοκληρώθηκε, ενώ τα επιβληθέντα πρόστιμα ανέρχονται συνολικά σε 260.000 ευρώ. Για δύο παραβάτες οι οποίοι παραβίασαν τη νομοθεσία περί προστασίας εμπορικών σημάτων, εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία.

Οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. υλοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Θεσσαλονίκης. Σημαντική συμβολή είχε επίσης η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), καθώς και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία συνέδραμε στην διαδικασία καταστροφής των κατασχεθέντων ειδών.

Στελέχη της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επισημαίνουν ότι οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την προστασία της αγοράς συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, στοχεύοντας στην ενίσχυση της νομιμότητας και της διαφάνειας στην οικονομική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη για την προστασία ζώων συντροφιάς

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τον Μάιο 56 ελέγχους για την προστασία ζώων συντροφιάς, βεβαιώνοντας 4 πρόστιμα ύψους 1.700 ευρώ, ενώ σε 6 περιπτώσεις βελτιώθηκαν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή με 209 χλμ/ώρα

30χρονος οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να κινείται με 209 χλμ/ώρα, σε όριο 80. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Περιπολικό αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Δύο συλλήψεις για υποβάθμιση περιβάλλοντος στον δήμο Προποντίδας

Δύο άνδρες, 70 και 46 ετών, συνελήφθησαν στη Χαλκιδική για ανεξέλεγκτη απόρριψη μπάζων και αποβλήτων σε αγροτεμάχιο, προκαλώντας εκτεταμένη ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει το πλαίσιο για εκθεσιακούς χώρους με ελέγχους και πρόστιμα έως 20.000€

Σε ισχύ νέο πλαίσιο για εκθεσιακούς χώρους: απαιτείται γνωστοποίηση λειτουργίας στον δήμο μέσω gov.gr, υποβολή δικαιολογητικών και τήρηση προδιαγραφών. Προβλέπονται πρόστιμα έως 20.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας εάν χρειαστεί.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέταρτη προφυλάκιση για τον φονικό εμπρησμό στην οικογένεια Νέστορα

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα. Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, ενώ με τη νέα προφυλάκιση οι κρατούμενοι ανέρχονται σε τέσσερις, ανάμεσά τους και οι δύο φερόμενοι ως δράστες.