ΓΔ: 2055.06 -0.96% Τζίρος: 106.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:51:35
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φωτογραφία Shutterstock

Σίφνος: Σύλληψη 48χρονου με καλάσνικοφ, σιγαστήρες και 252.000 ευρώ

Στη Σίφνο συνελήφθη 48χρονος με Kalashnikov, πιστόλια, σιγαστήρες, εκατοντάδες φυσίγγια και 252.480 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στη Σίφνο συνελήφθη την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου ένας 48χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης οπλοκατοχής, διενεργήθηκαν έρευνες στην κατοικία, στην επιχείρηση, καθώς και σε βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους που διαχειριζόταν ο συλληφθείς. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πολεμικό τυφέκιο τύπου «KALASHNIKOV» με δύο γεμιστήρες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη
  • Περίστροφο
  • Πιστόλι τύπου στυλό
  • Τέσσερα κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες)
  • Τρία αεροβόλα (πιστόλι, περίστροφο, τυφέκιο)
  • 494 φυσίγγια στρατιωτικού τύπου
  • 446 φυσίγγια πυροβόλου όπλου
  • 20 κυνηγετικά φυσίγγια
  • Εννέα μαχαίρια διαφόρων ειδών, με λάμες από 15 έως 58 εκατοστά
  • Δύο ξιφολόγχες
  • Δύο σιγαστήρες
  • Διάφορα παρελκόμενα πολεμικών τυφεκίων (λαβή, κοντάκιο, φακός, λέιζερ κ.α.)
  • Γκλοπ
  • 252.480 ευρώ

Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου οπλισμού, των πυρομαχικών και των χρηματικών ποσών, θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 48χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου για τις περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Λύθηκε η υπόθεση στα Βορίζια, έρχονται αυστηρά μέτρα για όπλα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκε πλήρως η δολοφονία στα Βορίζια και προανήγγειλε αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, καθώς και επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας στην Κρήτη.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων από την αστυνομία

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών από τα Κανάρια Νησιά στη Γαλλία, συλλαμβάνοντας 11 άτομα σε Μαδρίτη, Λανθαρότε και Γκραν Κανάρια. Τέσσερις εξ αυτών προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Eπιχείρηση για εγκληματική οργάνωση με 1.000 απάτες και 30 συλλήψεις

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση σε Αττική, Κόρινθο και Κορυδαλλό για την εξάρθρωση οργάνωσης που δρούσε με απάτες και κλοπές. Έχουν συλληφθεί 30 άτομα και οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1.000.