ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χιόνι
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άσπρισαν Όλυμπος, Καϊμακτσαλάν και Φαλακρό με τα πρώτα χιόνια

Τα πρώτα χιόνια της σεζόν έπεσαν σε Όλυμπο, Καϊμακτσαλάν και Φαλακρό, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν και να δημιουργεί αισιοδοξία για την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Τα πρώτα χιόνια της σεζόν έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, ντύνοντας στα λευκά τις κορυφές του Ολύμπου, του Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και του Φαλακρού στη Δράμα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές παρατηρήσεις, το χιόνι κάλυψε τις πλαγιές του Ολύμπου, ειδικά στην περιοχή του Καταφυγίου Κάκαλος σε υψόμετρο 2.650 μέτρων. Η θερμοκρασία στην περιοχή υποχώρησε στους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βουνό σκεπάστηκε από πυκνή νέφωση.

Παράλληλα, άσπρισαν το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, σε υψόμετρο 2.380 μέτρων, καθώς και το χιονοδρομικό του Φαλακρού, δημιουργώντας αισιοδοξία για την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθυστερήσεις πτήσεων στο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης στη Θεσσαλονίκη

Πυκνή ομίχλη σκέπασε νωρίς το πρωί τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας μικροκαθυστερήσεις στο αεροδρόμιο και δυσκολίες στους δρόμους. Το τοπίο έγινε ατμοσφαιρικό, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες που απαθανατίστηκαν στα social media.
Θύελλα στην Αδριατική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυροί άνεμοι και βροχές στην Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρές βροχές και άνεμοι πλήττουν την Κεντρική Μακεδονία, με τον κρατικό μηχανισμό σε επιφυλακή. Η Πυροσβεστική επενέβη σε δεκάδες περιστατικά, κυρίως στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος και κυκλοφορίας.
Χιονοδρομικό Βασιλίτσας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Άνοιξαν για το κοινό τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας

Οι χιονοπτώσεις και το κρύο έντυσαν στα λευκά τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία άνοιξαν για το κοινό, με αυξημένη κίνηση σε Πισοδέρι, Λαϊλιά, Καϊμακτσαλάν, Βασιλίτσα, 3-5 Πηγάδια και Ανήλιο.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολικό κρύο στην Κ. Μακεδονία: έως -9°C και 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία: -9°C στον Λαϊλιά, -8°C στο Οχυρό Νευροκοπίου και έως -7°C σε Φλώρινα και Γρεβενά. Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική.
Θάλασσα με σύννεφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ, σύσταση προσοχής από Πολιτική Προστασία

Δυνατοί βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ πνέουν στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να ενισχυθούν έως 7 μποφόρ μέχρι το βράδυ. Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για κινδύνους πτώσης δέντρων και συστήνει προσοχή στους πολίτες.
Αμάξι σε πλημμύρα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας σε Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρές βροχοπτώσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία σε πολλά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, με αρκετούς δρόμους να έχουν κλείσει σε Ημαθία και Πιερία λόγω διακοπών κυκλοφορίας.