Δωρεά ηλεκτροκίνητων νοσοκομειακών κλινών από τον Όμιλο Υγεία σε νοσοκομεία

Οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η διοίκηση του Αρεταίειου και του Αιγινήτειου Νοσοκομείου εκφράζουν ολόθερμες ευχαριστίες προς τον Όμιλο Υγεία για τη δωρεά. 

Ο Όμιλος Υγεία δώρισε 80 ηλεκτροκίνητες νοσοκομειακές κλίνες στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο. Πιο συγκεκριμένα, ήδη, λόγω προδιαγραφών, μεταφέρθηκαν 45 κλίνες από το «Μητέρα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (στη Χειρουργική και τη Γυναικολογική Κλινική) και 35 κλίνες από το «Υγεία» στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (στη Νευρολογική Κλινική).

Τα δύο ιστορικά νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν από το 1898 (το Αρεταίειο Νοσοκομείο) και το 1904 (το Αιγινήτειο Νοσοκομείο), προσφέρουν αδιαλείπτως εξαιρετικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε διακεκριμένες κλινικές και εργαστήρια, αποτελώντας παράλληλα έναν από τους σημαντικότερους πόλους εκπαίδευσης και έρευνας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η διοίκηση του Αρεταίειου και του Αιγινήτειου Νοσοκομείου εκφράζουν ολόθερμες ευχαριστίες προς τον Όμιλο Υγεία για τη δωρεά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 170 τα νέα κρούσματα, 7 θάνατοι και αύξηση των διασωληνωμένων

Στους 78 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 240 τα νέα κρούσματα και 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Στους 65 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν οι υπηρεσίες στοματικής υγιεινής στο Κέντρο Οδοντιατρικής Φροντίδας

Στοιχεία της Eurostat, του ΟΟΣΑ, και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας καταδεικνύουν ότι η οικονομική δυσπραγία την τελευταία δεκαετία «σφράγισε» τα στόματα των Ελλήνων, αφού πέρσι, μόνο 1 στους 4 Έλληνες επισκέφθηκε τον οδοντίατρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και σήμερα πάνω από 300 τα νέα κρούσματα, δύο θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 71 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 28,2% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 177 ασθενείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 207 τα νέα κρούσματα κορονοϊού και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 54 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.