Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Εντός της εβδομάδα θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εντάσσει την παράταση της χρονικής περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η κυβέρνηση αποφάσισε μέχρι και την 15η Μαΐου 2020 την παράταση της χρονικής περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ),η οποία έληγε την 30ή Απριλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας. Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

Την παράταση του καθεστώτος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, με νομοθετική παρέμβαση εντός της εβδομάδας, είχε προαναγγείλει το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς, όπως είπε, «αναγνωρίζουμε τη μείωση της κίνησης στα βενζινάδικα». Ωστόσο εκτίμησε παράλληλα, ότι οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τους κεντρικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τακτικές συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Στη σύσκεψη αποτιμήθηκε η κατάσταση, αξιολογήθηκαν οι αρχικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν εναλλακτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του και αποφασίστηκε η διενέργεια τακτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης για όσους φορολογούμενους έλαβαν φέτος το επίδομα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.