ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμβόλιο και ένεση
Γιατρός κρατά εμβόλιο και σύριγγα, ενόψει εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και της γρίπης.

Αντιγριπικός εμβολιασμός για εγκύους και νέες μητέρες στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί εγκύους, λεχωίδες και θηλάζουσες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης έως τις 31 Ιανουαρίου 2026, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.

Η γρίπη αποτελεί μεταδοτική νόσο του αναπνευστικού συστήματος, με βασικό αίτιο τον ιό της γρίπης. Ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο παραμένει ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης, συμβάλλοντας στην αποτροπή της μετάδοσης και την προστασία από σοβαρές επιπλοκές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την περίοδο 2025-2026, δίνεται προτεραιότητα στον αντιγριπικό εμβολιασμό ευπαθών ομάδων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι έγκυες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, οι λεχωίδες και οι θηλάζουσες.

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, που υπάγονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα προληπτικού εμβολιασμού. Καλούν τις γυναίκες σε εγκυμοσύνη, λοχεία ή θηλασμό να προγραμματίσουν τηλεφωνικά ραντεβού για τη συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ ενόψει της άφιξης του Hondius

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ταξιδεύει στα Κανάρια για να οργανώσει την απομάκρυνση επιβατών από κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού. Έξι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τρεις θάνατοι και τρεις επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Πράσινο Ακρωτήρι.
Αεροδρόμιο Άμστερνταμ ΚΛΜ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Αρνητική στον χανταϊό η αεροσυνοδός της KLM στο Άμστερνταμ

Αρνητική στον ιό βρέθηκε αεροσυνοδός της KLM, που είχε ήπια συμπτώματα χανταϊού και νοσηλεύτηκε στο Άμστερνταμ, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Είχε έρθει σε επαφή με 69χρονη επιβάτιδα που πέθανε από τον ιό στην Ολλανδία.
Διαδήλωση στο Μπανγκλαντές
ΔΙΕΘΝΗ

Μπανγκλαντές: 320 νεκροί από τη χειρότερη επιδημία ιλαράς 20 ετών

Πάνω από 50.000 κρούσματα και 320 νεκροί από ιλαρά στο Μπανγκλαντές από τον Μάρτιο, στη χειρότερη επιδημία 20ετίας. Τα νοσοκομεία γεμάτα άρρωστα παιδιά, όπως η 3χρονη Αφία που νοσηλεύεται λόγω μη ολοκληρωμένου εμβολιασμού.
Κατάστημα κλειστό λόγω νόσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ιατρείο Άνω Λιοσίων γίνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο

Το Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με τρεις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αττική.