Φώτο: Shutterstock

Από Πέμπτη ξεκινούν οι καταβολές των προνοιακών επιδομάτων και παροχών

Ολοκληρώνεται από αύριο το μπαράζ πληρωμών αυτού του μήνα που περιελάμβανε εκτός από τις συντάξεις Μαΐου, τον δεύτερο γύρο πληρωμών του εκτάκτου επιδόματος των 800 ευρώ και των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Με τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ κλείνει ο νέος γύρος από σειρές πληρωμών που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται από Δευτέρα, 27 Απριλίου καθώς εκτός από τις συντάξεις του Μαΐου, δόθηκε και η δεύτερη φάση του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, όπως και το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στους μακροχρόνια ανέργους.

Αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα γέννησης, προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις στο Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Σε όσους -όσες επιλεγούν, θα χορηγηθεί «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher), ύψους 180 ευρώ/μήνα, βάσει της μοριοδότησης που έχουν λάβει στο σύνολο της χώρας, μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του προγράμματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αποζημιώσεις στους πληγέντες της Εύβοιας

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.