Φώτο: Shutterstock

Το σχέδιο του υπ. Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Οι Πανελλαδικές αναμένεται να ξεκινήσουν κοντά στις 20 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Σταδιακή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις με αυστηρούς κανόνες.

Με νέους κανόνες για να διαφυλαχθεί όσο γίνεται η υγεία των παιδιών αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, με τους μαθητές να επιστρέφουν σταδιακά στις τάξεις.  Σήμερα αναμένεται η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως να ανακοινώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και μέτρα που θα υπάρξουν για την επιστροφή των μαθητών στα θρανεία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, με τις υπόλοιπες τάξεις και το Γυμνάσιο να επιστρέφει στα θρανία στις 18 Μαΐου και τα μαθήματα προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου. Θα δημιουργηθούν συνθήκες για χρήση αντισηπτικών, ενώ δεν θα ξεπερνούν τους 15 οι μαθητές σε κάθε αίθουσα.

Τα φροντιστήρια τελειόφοιτων του Λυκείου αναμένεται να λειτουργήσουν με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση από 11 Μαΐου, και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα ξεκινήσουν και πάλι την λειτουργία τους στις 18 του μήνα.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις  που αναμένεται να ξεκινήσουν κοντά στις 20 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι αίθουσες των Γυμνασίων και ίσως και Δημοτικών σχολείων καθώς οι ανάγκες θα είναι αυξημένες αφού δεν θα μπορούν να υπάρχουν πάνω από 10 μαθητές ανά αίθουσα.

Θα τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων και θα εισέρχονται στις αίθουσες αφού έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι καθηγητές που θα επιτηρούν θα πρέπει να λαμβάνουν επίσης τα ίδια μέτρα ενώ για τους υποψηφίους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με εφαρμογή αυστηρών κανόνων ασφαλείας επίσης. Στα σχέδια συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση κυλιόμενου ωραρίου καθώς θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα, ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση μασκών όπου χρειάζεται.

Για τα Πανεπιστήμια θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που πραγματοποιείται ήδη και μέσα στον Ιούλιο να έχει ολοκληρωθεί και η εξεταστική. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η κατ' οίκον διανομή των συγγραμάτων στους φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι μετάλλια κέρδισε η ελληνική ομάδα στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Σπουδαίες επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών για μια ακόμη φορά σε διεθνή διαγωνισμό. Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν δέκα χώρες της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οκτώ  ακόμη φιλοξενούμενες χώρες από Ασία και Ευρώπη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού στα σχολεία

Σε κάθε σχολείο θα έχει οριστεί ένας υπεύθυνος διαχείρισης κορονοϊού που θα επικοινωνεί με γονείς και αρμόδιους φορείς. Τι θα συμβεί αν υπάρξουν περισσότερα από τρία κρούσματα σε κάποια σχολική μονάδα.