Φώτο: Shutterstock

Μπλόκα και πρόστιμα 300 ευρώ στις εθνικές οδούς για άσκοπες μετακινήσεις

3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και καταστάσεων συνωστισμού με τα πρόστιμα να παραμένουν ίδια με εκείνα που ήταν το Πάσχα.

Μέτρα ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί και το Πάσχα θα εφαρμοστούν και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους λίγο πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ στον αέρα θα βγουν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν στον ΑΠΕ οτι «ανάλογα με τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί το Πάσχα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αυτά για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς», και περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας, των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού, με τα πρόστιμα να παραμένουν τα ίδια.

Ειδικότερα, 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 4 Μαΐου, η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρουν πηγές της, θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Επίσης, για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛ.ΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές. Όσον αφορά τώρα σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «όσο μειώνονται τα μέτρα και οι περιορισμοί, τόσο αυξάνεται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης όλων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζουν οι τραυματίες εφοριακοί από την επίθεση με τσεκούρι

Ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας των τριών τραυματισμένων εφοριακών από τσεκούρι εξέδωσε το μεσημέρι το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή του περιορισμού των μετακινήσεων εκτός νομού, με τις παραβάσεις να έχουν φτάσει τις 1.427 με ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ να έχουν επιβληθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

1.916 παραβάσεις καταγράφηκαν την πρώτη μέρα του Απριλίου με τον συνολικό αριθμό των παραβάσεων να έχει φτάσει πλέον στις 15.111 περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις μετά την αυστηροποίηση των ελέγχων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας επιβλήθηκαν σήμερα μέσα σε 9 ώρες, πρόστιμα των 150 ευρώ σε 497 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις με την πλειονότητα αυτών να εντοπίζονται στην Αττική.