ΓΔ: 2216.52 -1.76% Τζίρος: 275.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Ήπειρο: Πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και ζημιές

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Κέρκυρα και την Ήπειρο, με πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις, ζημιές στο νεκροταφείο και διακοπές ρεύματος, ενώ ποτάμια παρουσιάζουν υψηλή στάθμη ενόψει νέου κύματος κακοκαιρίας.

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα τις πρώτες πρωινές ώρες, με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους έως 9 μποφόρ και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα να πλήττουν το νησί για περίπου τρεις ώρες.

Η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων σε αρκετά σημεία, κατολισθήσεις και διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ιδιαίτερες ζημιές καταγράφηκαν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Κέρκυρας, όπου κυπαρίσσια ξεριζώθηκαν από τη δύναμη του ανέμου.

Παράλληλα, στην Ήπειρο, μηχανήματα των δήμων και της πολιτικής προστασίας εργάζονται από τη νύχτα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε καταπτώσεις βράχων και νέες κατολισθήσεις, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις.

Τα ποτάμια Αώος, Σαραντάπορος και Καλαμάς παρουσιάζουν υψηλή στάθμη, εντείνοντας τους φόβους για υπερχείλιση, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή.

Νωρίς το πρωί, νέα κατολίσθηση διέκοψε εκ νέου τον δρόμο ανάμεσα στα ορεινά χωριά Άρματα και Δίστρατο στην Κόνιτσα. Επιπλέον, λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης, αρκετά χωριά της Κόνιτσας παραμένουν χωρίς ρεύμα από χθες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαντορίνη αεροφωτογραφία τοπίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στις 5 κορυφαίες επιλογές Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών

Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος μεσογειακός προορισμός για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, βελτιώνοντας τη θέση της σε Ην. Βασίλειο και Ισπανία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για τις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.
Φράπορτ Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport: Ρεκόρ άνω των 37 εκατ. επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece υποδέχθηκαν το 2025 πάνω από 37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% από το 2024 και επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Εσωτερικό αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Παγετός στην κεντρική Ευρώπη κλειστά αεροδρόμια σε Μπρατισλάβα και Βιέννη

Κλειστό παραμένει σήμερα το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας λόγω παγετού με επαναλειτουργία μετά τις 11:15 τοπική ώρα. Παράλληλα προσωρινά κλείνει και το αεροδρόμιο της Βιέννης ενώ στην Πράγα περιορίζεται η λειτουργία για λόγους ασφάλειας.