ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ploio
ΑΠΕ

Με τους μισούς επιβάτες θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στα νησιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έχει προαναγγείλει πως θα υπάρξει στο προσεχές διάστημα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ακτοπλοΐα και την μετάβαση στα νησιά.

Με σταδιακά μέτρα πραγματοποιείται η άρση των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις εκτός νομού, με την πρόσβαση στα νησιά να πιθανολογείται αργότερα από τις 18 Μαΐου που θα ισχύσει για την ηπειρωτική χώρα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έχει προαναγγείλει πως θα υπάρξουν ειδικά μέτρα για την ακτοπλοΐα και την μετάβαση στα νησιά, η οποία πιθανότατα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουνίου.

Ο τρόπος που θα πραγματοποιείται πλέον η μετάβαση στα νησιά θα αλλάξει, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό ατόμων που βρίσκονται σε κάθε καράβι ενώ θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Δεν προβλέπεται επίσης και αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πλοιοκτήτη και ιδιοκτήτη της Golden Star Ferries Γιώργο Στεφάνου στον ΣΚΑΪ, «πλέον οι επιβάτες θα κάθονται σταυρωτά, κάθισμα παρα κάθισμα και άρα θα κάθονται οι μισοί ενώ θα υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά», και πρόσθεσε πως «μπορεί να προσλάβουμε και έξτρα νοσηλευτικό προσωπικό»

Αναφορικά με τα εισιτήρια ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «δεν μπορούμε να μειώσουμε την τιμή του εισιτήριου αλλά και ούτε θα το αυξήσουμε και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εισιτήρια».

Για το πλήγμα στον κλάδο ο ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries ανέφερε πως «τα δρομολόγια έχουν μειωθεί περίπου στο ¼ των δρομολογίων από το συνολικό δίκτυο που θα εκτελούσαμε κανονικά την περίοδο αυτή. Τώρα σε κάθε δρομολόγιο η επιβατική κίνηση είναι 40 με 100 άτομα, περίπου 50 ΙΧ και διακινούμε 15 φορτηγά- αυτοκίνητα».

Επισήμανε επίσης οτι «δεν βγαίνουμε με την κρατική επιδότηση με τόσο μικρή επιβατική κίνηση και τόσα πολλά έξοδα διότι μας επιδοτούν 4 δρομολόγια την βδομάδα 2 ναυτιλιακές εταιρίες και πλέον θα έχουμε και τα επιπλέον έξοδα για να εφοδιαστεί το πλοίο με τα απαραίτητα. Παράλληλα κάποια πλοία θα μείνουν δεμένα πχ τα ταχύπλοα. Γι' αυτό ζητάμε να διατηρηθεί αυτή η επιδότηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου διότι πρέπει να καλύψουμε πολλές ζημιές που έχουν δημιουργηθεί. Και πρέπει να επιδοτηθούν τα έξοδα των πλοίων το χειμώνα».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metakiniseis-tourismos-ploia-limania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η άνοδος των κρουσμάτων φέρνει αυστηρότερους ελέγχους στα λιμάνια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης κάλεσε τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν με καράβι να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους και να είναι αρκετή ώρα πριν την αναχώρησή τους στο λιμάνι. Ποια έγγραφα χρειάζονται για το ταξίδι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Τα τοπικά προϊόντα, τα ενδιαφέροντα μουσεία, οι συναρπαστικές εναλλακτικές δραστηριότητες, τα ιστορικά μοναστήρια και η γραφικότητα των οικισμών δημιουργούν ένα αληθινό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβολή της Αστυπάλαιας σε διεθνή ΜΜΕ για διακοπές χωρίς μαζικό τουρισμό

Η Daily Telegraph συμπεριλαμβάνει το νησί στις πέντε καλά κρυμμένες «γωνιές» της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψει κανείς φέτος, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό «πράσινο» εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης.