ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
Σήμα εισόδου Μετρό Θεσσαλονίκης, σαφώς ορατό κάτω από καθαρό ουρανό.

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του μετρό αύριο

Από αύριο Σάββατο, το μετρό Θεσσαλονίκης και οι γραμμές 6, 14, 27, 32, 58, 66 λειτουργούν πιλοτικά 24 ώρες για ασφαλή μετακίνηση στις γιορτές. Τα νυχτερινά δρομολόγια ανά 30’ και αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω δοκιμών επέκτασης.

Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία τίθεται από αύριο, Σάββατο, το μετρό της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενίσχυση της ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Στην πιλοτική αυτή φάση εντάσσονται επίσης οι λεωφορειακές γραμμές 6, 14, 27, 32, 58 και 66. Τα δρομολόγια των συγκεκριμένων γραμμών θα πραγματοποιούνται ανά περίπου 30 λεπτά από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00. Κατά τις υπόλοιπες ώρες, θα εφαρμόζεται η κανονική συχνότητα των ημερήσιων δρομολογίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σταδιακής εξέλιξης των δοκιμών για την επέκταση προς Καλαμαριά, το πρόγραμμα των δρομολογίων αναπροσαρμόζεται. Συγκεκριμένα, έως και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 05:30 μέχρι τις 00:30, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 05:30 έως τις 02:00, ενώ την Κυριακή από τις 05:30 έως τις 00:30.

Από τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα δρομολογίων διαμορφώνεται ως εξής: από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06:30 έως τις 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 08:00 έως τις 23:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός μετρό Μίκρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στους επόμενους μήνες η επέκταση προς Καλαμαριά

Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς αναμένεται να δοθεί στους πολίτες τους επόμενους μήνες, εξυπηρετώντας 85.000 επιβάτες ημερησίως και μειώνοντας σημαντικά την κυκλοφορία στο κέντρο.
Άνδρας σε δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση μετρό Καλαμαριά, μετά στη Δυτική Πόλη

Μέχρι το καλοκαίρι ολοκληρώνεται η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός για τη δυτική επέκταση. Το έργο θεωρείται σταθμός στη σύγχρονη μετακίνηση και η επιτυχία του εξαρτάται από τη σωστή χρήση του.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν ξανά οι σταθμοί μετρό μετά το κλείσιμο λόγω Τεμπών

Κανονικά λειτουργούν ξανά οι έξι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης που είχαν κλείσει λόγω διαδήλωσης για το δυστύχημα στα Τέμπη. Οι σταθμοί επαναλειτουργούν και το μετρό εξυπηρετεί ξανά πλήρως τους επιβάτες.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι σταθμοί μετρό κλείνουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου

Έξι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης θα κλείσουν προσωρινά το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ., λόγω εντολής αστυνομίας. Πιθανές καθυστερήσεις ή περιορισμοί δρομολογίων λόγω απεργίας ΠΟΣ την ίδια μέρα.
Επιχειρηματίας σε συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας για μετρό: Την άνοιξη του 2026 στην κυκλοφορία η επέκταση προς Καλαμαριά

Ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας δήλωσε ότι η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, με πέντε νέους σταθμούς, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2026.