ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σε ισόβια και 15 χρόνια καταδικάστηκαν οι δράστες στην υπόθεση Τοπαλούδη

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους μετά από ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στους δύο κατηγορούμενους για την φρικτή δολοφονία μετά από βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους μετά από ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών , με την πρόεδρο να ανακοινώνει την ποινή που άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και εντελώς αμίλητοι οι δύο κατηγορούμενοι. Σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας, οι δυο κατηγορούμενοι είχαν προσπαθήσει να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα προκαλώντας την έκρηξη της προέδρου που ζήτησε από όλους να σεβαστούν την διαδικασία τονίζοντας οτι «εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη».

Η εισαγγελέας της έδρας με καταγωγή από την Ρόδο στην αγόρευση της είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων δηλώνοντας πως οι δυο άντρες είχαν αποφασίσει από πριν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους αναφέροντας πως «θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» και είχε χαρακτηρίσει την Ελένη Τοπαλούδη ως «κορίτσι σύμβολο».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100» και τα στοιχεία εντός των ημερών θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.