ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
Πλευρά περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σταθμευμένου στην πόλη.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για 100.000 λαθραία τσιγάρα και 11 κιλά καπνού

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη άνδρας από την Αστυνομία Παιονίας με 110 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 11 συσκευασίες καπνού, χωρίς ειδική ταινία φόρου. Τα κατασχεθέντα προϊόντα δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι φόροι.

Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού εντόπισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στη σύλληψη ενός άνδρα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση παραβάσεων του εθνικού τελωνειακού κώδικα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, στην οποία μόλις είχε τοποθετήσει 110 πακέτα τσιγάρων – συνολικά 2.200 τσιγάρα – και 11 συσκευασίες καπνού με συνολικό βάρος 550 γραμμάρια.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν, καθώς δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του συλληφθέντα, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα». Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 4.950 πακέτα τσιγάρων – δηλαδή 99.000 τεμάχια – και 213 συσκευασίες καπνού, με βάρος που ξεπερνά τα 10,5 κιλά.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ο δράστης και το ποσό των 210 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμαριά: Τρεις 19χρονοι συνελήφθησαν για αρπαγή 22χρονου

Τρεις 19χρονοι συνελήφθησαν στην Καλαμαριά για αρπαγή και ληστεία 22χρονου, τον οποίο μετέφεραν με τη βία με Ι.Χ. και, ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το κινητό πριν τον αφήσουν στους Συκεούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο για τηλεφωνική απάτη σε ηλικιωμένη στην Ημαθία

Συνελήφθησαν στην Ημαθία άνδρας και γυναίκα για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με λεία χρήματα, λίρες και κοσμήματα. Υποκρίνονταν γιατρό και αστυνομικό. Η έρευνα συνεχίζεται για συνεργούς και τυχόν επιπλέον υποθέσεις.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν για γκράφιτι σε σχολείο

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, 14 και 15 ετών, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αφού προκάλεσαν φθορές με σπρέι σε τοίχους σχολείου. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκαν στο τμήμα για δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο στη Χαριλάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά. Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.