ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
School
Shutterstock

Μέτρα διευκόλυνσης για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με παιδιά στο σχολείο

Παρόμοιες θα είναι οι διευκολύνσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους με παιδιά ηλικίας μέχρι Γ' γυμνασίου που προσφέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία ολοήμερου.

Τα ίδια μέτρα που ισχύουν για τους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο θα ισχύσουν και για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ανέφεραν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ ανέφεραν πως καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς στις 26 Ιουνίου, έχει υπάρξει ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους.

Οι υπουργοί εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ' όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξη του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και θα μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, λαμβάνοντας ειδική άδεια προκειμένου να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο και να παραμείνει μαζί του. 

Για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι αν πραγματοποιούνται εκ περιτροπής μαθήματα με απόφαση του σχολείου, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως θα συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μια κανονική.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαηλίδου: Εντός Φεβρουαρίου, περισσότερα παιδιά θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα

Στόχος του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια εφαρμογής, είναι η σίτιση μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και η υποστήριξη της σχολικής διαδικασίας, με σκοπό την αποτροπή της σχολικής διαρροής.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο οι δηλώσεις του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον Μάιο

Για τον μήνα Μάιο δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις - εργοδότες  που έχουν ΚΑΔ 13.10 και 52.21.21 να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους, ως πληττόμενες επιχειρήσεις.
syreggela
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συρεγγέλα: Αντί για ευχές στηρίζουμε τις μητέρες με πράξεις

«Το “ευχαριστώ” στις σύγχρονες αυτές ηρωίδες δεν μπορεί να περιορίζεται στα λόγια» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.