ΓΔ: 2479.38 -1.30% Τζίρος: 57.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:41:34
Καταγραφή σεισμού όργανο

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο - Τι λένε οι επιστήμονες

Ο Εγκέλαδος επισκέφτηκε την Ρόδο ξυπνώντας τους κατοίκους του νησιού με ισχυρό σεισμό 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ με τους σεισμολόγους να εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ισχυρός σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους της Ρόδου, καθώς το νησί «ταρακουνήθηκε» από την επίσκεψη του Εγκέλαδου λίγο πριν τις 8 το πρωί.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού που ήταν 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ, εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Ρόδου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται κάπου μεταξύ 10 και 16 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από το σεισμό της Ρόδου στο νησί.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως ο σεισμός «δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας» που προ ημερών είχε προκαλέσει σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο σεισμός εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα ενός τεκτονικού βυθίσματος ανατολικά της Ρόδου προς την Τουρκία που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα. Αυτό το βύθισμα έδωσε το σημερινό σεισμό, και στο νότιο τμήμα έδωσε ένα σεισμό 5,2 βαθμών προ μηνός περίπου, αλλά οι σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας» σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ πρόσθεσε ότι αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς που θα φτάσουν έως και τα 4,5 Ρίχτερ.

Την ίδια άποψη κράτησε και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης όπου με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σημείωσε ότι: «Δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας. Λίγες μέρες πριν είχαμε 3,4 Ρίχτερ νοτιότερα. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι μπορεί να ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί και οι κάτοικοι θα πρέπει να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.300 νεκροί από τους διπλούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Στους 4.333 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον διπλό σεισμό της 24ης Ιουνίου στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Οι άστεγοι φτάνουν τους 17.000, ενώ διανομή κατοικιών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Κατεστραμμένο κτίριο σεισμού Μαρόκο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 4.100 νεκροί από τον σεισμό, αναφέρει νέος απολογισμός

Οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα ξεπέρασαν τους 4.000, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 16.740, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βοήθεια από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας προς τη Βενεζουέλα

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Βενεζουέλας, με είδη ένδυσης και υγειονομικού ενδιαφέροντος από κοινωνικές δομές και δωρεές, μέσω της HelpHellas.