ΓΔ: 890.02 -1.77% Τζίρος: 34.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:13:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου ορίζονται οι προδιαγραφές που θα λειτουργήσουν τα Κέντρα με στόχο να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και του προσωπικού.

Ανοίγουν ξανά από την Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με απόφαση του υπουργείου Εργασίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου που δημοσιοποιήθηκε χθες 28 Μαΐου,  περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαηλίδου: Εντός Φεβρουαρίου, περισσότερα παιδιά θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα

Στόχος του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια εφαρμογής, είναι η σίτιση μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και η υποστήριξη της σχολικής διαδικασίας, με σκοπό την αποτροπή της σχολικής διαρροής.
syreggela
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συρεγγέλα: Αντί για ευχές στηρίζουμε τις μητέρες με πράξεις

«Το “ευχαριστώ” στις σύγχρονες αυτές ηρωίδες δεν μπορεί να περιορίζεται στα λόγια» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια - Τι θα ισχύει

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσώ