ΓΔ: 873.24 1.14% Τζίρος: 41.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:44:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου ορίζονται οι προδιαγραφές που θα λειτουργήσουν τα Κέντρα με στόχο να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και του προσωπικού.

Ανοίγουν ξανά από την Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με απόφαση του υπουργείου Εργασίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου που δημοσιοποιήθηκε χθες 28 Μαΐου,  περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, δίνουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους», δήλωσε ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαηλίδου: Εντός Φεβρουαρίου, περισσότερα παιδιά θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα

Στόχος του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια εφαρμογής, είναι η σίτιση μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και η υποστήριξη της σχολικής διαδικασίας, με σκοπό την αποτροπή της σχολικής διαρροής.