ΓΔ: 1447.65 -0.01% Τζίρος: 128.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Υοutube.com

Σύψας: Στη Β. Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα - Ίσως σταματήσει ο Τουρισμός

Για αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Β. Ελλάδα που θα φανεί τις επόμενες μέρες κάνει λόγο ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του εφησυχασμού.

Για τους κινδύνους στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τη χαλάρωση των μέτρων και τον τουρισμό μίλησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας. «O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός», τόνισε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ. «Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ήδη παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα η οποία θα φανεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και στην καμπύλη. Πρόσθεσε δε ότι αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι δεν είναι εφικτό να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, όπως πρόσθεσε, πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα.

Σημείωσε δε ότι το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ υπενθύμισε ότι μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα δήλωσε ότι εξετάζεται είτε να σταματήσουν οι πτήσεις είτε να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται. Τέλος, σχολιάζοντας τα μέτρα στις παραλίες ο κ. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και από τις 6:00 το πρωί, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19 και ενώ εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑ: Υποχρεωτικό το τεστ για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από 13 χώρες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αφορά ταξιδιώτες από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Ρωσία και Τουρκία.