Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός που κατηγορείται για τη φονική παράσυρση 25χρονου πεζού στην Πολίχνη, μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.
Σε βάρος του νεαρού ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος και εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του θύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του. Αναγνωρίζω το κακό που συνέβη, αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να προκαλέσω τροχαίο».
Αναφορικά με τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και κάνουν λόγο για «κόντρα» με άλλο όχημα, ο 27χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, δηλώνοντας: «Δεν έκανα καμία κόντρα, δεν έχω την οδηγική εμπειρία να κάνω κάτι τέτοιο». Εξηγώντας τις συνθήκες του δυστυχήματος, ανέφερε πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες: «Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς έγινε και λόγω της απειρίας μου στην οδήγηση το όχημα εξετράπη πάνω στο πεζοδρόμιο».
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτησή του, «δείχνοντάς» του τον δρόμο για τις φυλακές. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, όταν το αυτοκίνητο του 27χρονου πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στη συνέχεια ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, παρασύροντας δύο πεζούς.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 25χρονος, ενώ ο 24χρονος φίλος του υπέστη ελαφρά τραύματα. Το όχημα προσέκρουσε διαδοχικά σε κολόνα φωτισμού, στάση λεωφορείου και δέντρο, πριν ακινητοποιηθεί πλήρως.