ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Τι είπαν οι έμποροι στον Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο»

Τις ενστάσεις του για τον «Μεγάλο περίπατο της Αθήνας» εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης παρέστη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την παρουσίαση του «Athens is Back». Με την ευκαιρία αυτή, έγινε εκτενής συζήτηση και για τον «Μεγάλο περίπατο της Αθήνας».

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α επεσήμαναν ότι για να είναι βιώσιμο και λειτουργικό αυτό το έργο, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ο χρόνος επιλογής εκκίνησης του δεν είναι ο κατάλληλος, ότι πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Επιπροσθέτως,  

«Ο Μεγάλος Περίπατος» από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, οφείλει να στηρίζει όλες τις μορφές επιχειρηματικότητας που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή εφαρμογής του, με ισόρροπη ανάπτυξη εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων εστίασης.

Ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται να υιοθετήσει τις προαναφερόμενες θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, να προβεί σε αποτελεσματικές διορθωτικές κινήσεις και να λάβει σοβαρά υπόψη και τις επιμέρους προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Δήμαρχο. Οι προτάσεις αυτές αναφέρονται σε ενέργειες α) άμεσης εφαρμογής στην περιοχή, β) στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης της αγοράς και γ) στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της πόλης.

Ομόφωνα το Δ.Σ του Ε.Σ.Α, ενημέρωσε τον  Δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη, ότι σε κάθε άλλη περίπτωση το έργο θα αποτύχει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Θα διαρκέσουν έως και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στις 26 του μήνα θα υπάρξουν προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού της «Black Friday» και θα ακολουθήσουν στις 29 οι προσφορές μόνο για online αγορές, γνωστές ως «Cyber Monday».