ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λιμενικός σε περιπολία
Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές προς Κρήτη με 56 άτομα στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με 56 άτομα να φτάνουν τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. Εντοπίστηκαν σε λέμβο ανοιχτά των Καλών Λιμένων και αφού διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής παραμονής.

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη παραμένουν αυξημένες, καθώς τα ξημερώματα κατέφθασαν στο Ηράκλειο 56 άτομα, τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από φορτηγό πλοίο, ενώ επέβαιναν σε λέμβο περίπου 31 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.

Μετά την περισυλλογή τους, μεταφέρθηκαν αρχικά στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Ηράκλειο για τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης και φιλοξενίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του πρέσβη Λιθουανίας στο δημαρχείο Ηρακλείου

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχθηκε τον νέο πρέσβη της Λιθουανίας, τονίζοντας τη σημασία των διεθνών συνεργασιών και την τουριστική στρατηγική της πόλης. Συζητήθηκαν συνεργασίες σε τουρισμό, επιχειρηματικότητα και πολιτισμό.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση τραυματισμένου πεζοπόρου στο φαράγγι Λάπαθος Λασιθίου

Σε χαράδρα στο φαράγγι Λάπαθος Ρίζα Κρήτης διασώστες απεγκλώβισαν 45χρονο τραυματία ορειβάτη. Η επιχείρηση έγινε με 16 πυροσβέστες, 6 οχήματα, εθελοντές και ελικόπτερο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση της Κρήτης στη φινλανδική αγορά

Δύο δημοσιογράφοι του φινλανδικού Mondo επισκέφθηκαν την Κρήτη, ανακαλύπτοντας τη σπάνια φύση, τη γαστρονομία και τους ανθρώπους της. Το ταξίδι ανέδειξε τις άγνωστες πτυχές του νησιού μέσα από αυθεντικές εμπειρίες των ντόπιων.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Κρήτης-Νορμανδίας σε πολιτισμό και γαστρονομία

Η Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη επισκέφθηκε το Μεσσέ Νορμανδίας προβάλλοντας τη κρητική διατροφή και το βιβλίο «Grèce vegan». Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και δράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: Θωράκιση ψυκτικών από αθέμιτο ανταγωνισμό και ευρωπαϊκή προσαρμογή

Ο υφ. Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε στο 27ο Συνέδριο Ψυκτικών πως η θωράκιση του κλάδου απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό και η προσαρμογή στις ευρωπ. απαιτήσεις απαιτούν εξειδίκευση, διαρκή εκπαίδευση και τήρηση προδιαγραφών.