ΓΔ: 1419 -0.04% Τζίρος: 8.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:53:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νωρίτερα θα ανοίξουν τα σχολεία, «κουδούνι» στις 7 Σεπτεμβρίου

«Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών» ανέφερε το υπουργείο Παιδείας.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νωρίτερα κατά μερικές μέρες, καθώς παραδοσιακά τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Το παραπάνω έκανε γνωστό πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας και ανέφερε ότι «η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού».

Η σχολική χρονιά 2019-2020 έχει ήδη ολοκληρωθεί για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, και στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνονται και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Όσον αφορά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, τα μαθήματα θα σταματήσουν στις 26 Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το βραβείο «Γαλάζια Σημαία» αφαιρέθηκε από έξι ελληνικές ακτές

Τονίζεται από του αρμόδιους ότι η απόσυρση των ακτών γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης και ότι η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει, κατά τα πρότυπα του Προγράμματος, εξαιρετική.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα κάνει το Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε υποψήφιος μέσω των Πανελλαδικών. Συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν υποστήριξη κατά την ενισχυτική διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται.
Germania, Germany, Plimmires, Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στα σχολεία

Πρόκειται για το πρόγραμμα PROFF (Protection against flash floods), που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και στοχεύει στην εκπαίδευση μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, στο αντικείμενο της κλιματικής αλλαγής και στις παρεπόμενες φυσικές καταστροφές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 200 πρόστιμα σήμερα σε ελέγχους της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί σε όλη την χώρα διένειμαν σε γονείς και μικρούς μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.
Σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή στα θρανία: Oι ανασφάλειες και ο ρόλος της οικογένειας

Η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» συνέταξε έναν οδηγό  για να βοηθήσει γονείς και φροντιστές να υποστηρίξουν τα παιδιά στην επικείμενη μετάβασή τους στην επόμενη σχολική τάξη ή εκπαιδευτική βαθμίδα.