ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
αναμμένο κερί πένθους

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά τον εμπρησμό στο σπίτι τους

Η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα κατέληξε μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πολιτεύτρια της ΝΔ και ο πατέρας της παραμένουν στο νοσοκομείο.

Κατέληξε η μητέρα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Νέστορα, μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη.

Η Βάγια Νέστορα νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με εκτεταμένα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «σήμερα, 1-7-2026 και ώρα 5:53 π.μ., η κα Νέστορα Βάγια, ετών 72, προσήλθε σε πολύ βαριά κατάσταση στο ΤΕΠ του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η 72χρονη νοσηλεύτηκε με εκτεταμένα εγκαύματα στο 80% της σωματικής της επιφάνειας και πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ κατέληξε στις 18:50. «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Η Αφροδίτη Νέστορα νοσηλεύεται επίσης στη Χειρουργική Κλινική, ενώ ο πατέρας της και σύζυγος της θανούσας νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα, η πολιτεύτρια της ΝΔ είχε κάνει λόγο για «απάνθρωπο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα» στο σπίτι της.

Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, του πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, και της πολιτεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Νέστορα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Κ. Τασούλα με τον βουλευτή Γ. Αμυρά στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά, ο οποίος τον ενημέρωσε για ζητήματα της περιοχής του και για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σχετικά με γενικότερα θέματα.
Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαδοπούλου: Κίνδυνος νομιμοποίησης νεοναζισμού από Σ. Βούλτεψη

Η Άννα Παπαδοπούλου, αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., κατήγγειλε τη Σοφία Βούλτεψη για εξίσωση Τσίπρα-Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη προσπάθεια κανονικοποίησης του νεοναζισμού, και κάλεσε τον Μητσοτάκη να τοποθετηθεί.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιτροπή εισηγείται διατήρηση ασυλίας Αυγενάκη και Λαζαρίδη στη Βουλή

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται να μην αρθεί η ασυλία των βουλευτών ΝΔ, Αυγενάκη και Λαζαρίδη. Διαφοροποίηση θέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αφορμή κατηγορίες για απάτη και ανακριβή δήλωση περιουσίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σαμαρά: Όσα είχα να πω τα είπα, αν κάνει κόμμα τα ξαναλέμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε τη μεταξύ τους καλή σχέση και το σεβασμό στην αποστασιοποίησή του από την πολιτική.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η ώρα για μεταρρυθμίσεις είναι τώρα, όχι αργότερα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η κυβέρνηση θα παρέμβει αν χρειαστεί για να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στις αυξήσεις στην ενέργεια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογική πορεία της ΝΔ.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Κυρανάκη σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο με έμφαση στη στέγαση

Διήμερη περιοδεία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο πραγματοποίησαν οι Κ. Κυρανάκης και Στ. Κονταδάκης, συμμετέχοντας σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς για ανάπτυξη, ενεργειακά, στέγαση και δράσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νησί.