ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
Φώτο: Shutterstock

Δήμος Αποκορώνου: Στήριξη στους πυρόπληκτους Ρεθύμνου από τοπικούς φορείς

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, καλεί όλους να στηρίξουν τους πληγέντες του Ρεθύμνου μετά τη φονική πυρκαγιά, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της έμπρακτης αλληλεγγύης στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Με ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ο δήμαρχος Αποκορώνου στα Χανιά, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τους πυρόπληκτους του Ρεθύμνου, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιοχές των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.

Οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους καμένες περιουσίες και ανθρώπους που είδαν μέσα σε λίγες ώρες να χάνεται ο κόπος μιας ζωής. Τραγικότερη συνέπεια αποτέλεσε η απώλεια δύο πυροσβεστών που έδωσαν τη ζωή τους για την προστασία των συνανθρώπων τους και της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Κουκιανάκης υπογραμμίζει πως «απέναντι σε μια τέτοια δοκιμασία δεν αρκούν τα λόγια. Χρειάζονται πράξεις» και απευθύνει έκκληση προς όλους να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες.

Στο πλαίσιο της 4ης Εορτής του Απόδημου Κρητικού, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου, ο Δήμος Αποκορώνου, οι Απανταχού Κρήτες και ο Σύλλογος Μουσικών παραδοσιακής μουσικής «Χαρίλαος» συντονίζουν τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν «εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ και γάλα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές και βρεφικά είδη, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, κονσέρβες κάθε είδους, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά, καφέ, τσάι και χυμούς, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας και μωρομάντηλα, απορρυπαντικά και είδη καθαριότητας, πάνες βρεφικές και ενηλίκων, καθώς και ζωοτροφές για κατοικίδια και παραγωγικά ζώα».

Όπως τονίζεται, δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς, αλλά η συμμετοχή όλων στην αλυσίδα αλληλεγγύης. Ο δήμαρχος Αποκορώνου επισημαίνει ότι η παρουσία στη 4η Εορτή του Απόδημου Κρητικού αποτελεί πράξη αγάπης και ευθύνης, ενώ σημειώνει: «Ας μετατρέψουμε τη συγκίνησή μας σε προσφορά. Ας γεμίσουμε όλοι μαζί ένα φορτίο ελπίδας για τους ανθρώπους που έχασαν τόσα πολλά και ας αποδείξουμε ότι, όταν η Κρήτη ενώνεται, κανείς δεν μένει μόνος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συναγερμό «Red Code» λόγω υψηλού κινδύνου φωτιάς Αττική και νησιά

Σε κατάσταση "Red Code" βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής (μαζί με τα Κύθηρα) και η Περιφέρεια Κρήτης, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές σε Άγιο Βασίλειο και Σητεία: Η κατάσταση στην Κρήτη

Η πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου παραμένει ανεξέλεγκτη, με ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια και ζώα. Ενισχυμένες δυνάμεις με 45 οχήματα και πάνω από 160 πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΑΒ σε πλήρη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές στην Κρήτη

Σε αυξημένη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ λόγω των πυρκαγιών σε Ρέθυμνο και Σητεία. Επτά ασθενοφόρα σε επιφυλακή, μεταφέρθηκαν δύο σοροί πυροσβεστών, ενώ δύο τραυματίες στη Σητεία έλαβαν πρώτες βοήθειες και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
αναμμένο κερί πένθους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Αρναουτάκη για τον χαμό των δύο πυροσβεστών στα Χανιά

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο, τονίζοντας την αυτοθυσία τους και το ρίσκο που παίρνουν οι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθημερινά.
Φωτιά στον Βαρνάβα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πυρκαγιές αύριο σε Αττική, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου και πολλές περιοχές Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο

Αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την Κρήτη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.