ΓΔ: 2627.4 -0.89% Τζίρος: 62.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:32
Marfin επέτειος
Φωτο: Λουλούδια μπροστά στο κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, εις μνήμη των 3 νεκρών υπαλλήλων που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας, πριν 16 χρόνια. Credit: Aris Oikonomou/ SOOC

Εμπρησμός Marfin: Προθεσμία για απολογία έλαβε η 46χρονη

Η 46χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση της Marfin οδηγήθηκε στον ανακριτή με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έλαβε προθεσμία για απολογία στις 11 Αυγούστου, ενώ αλληλέγγυοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της έξω από τα δικαστήρια.

Ενώπιον της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την κύρια έρευνα για τη θανατηφόρα εμπρηστική επίθεση στο κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου το 2010 παρουσιάστηκε, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η 46χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση. Η κατηγορούμενη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 11 Αυγούστου.

Έξω από τα ανακριτικά γραφεία συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι προς την κατηγορούμενη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους με συνθήματα υπέρ της.

Η 46χρονη, που μεταφέρθηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στην Αθήνα από το Λονδίνο, οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα Εκδόσεων στο Εφετείο για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο ανακριτικό γραφείο στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά υποστηρικτικό ρόλο στους θανάτους των τριών εργαζομένων της τράπεζας, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο κτίριο μετά την εμπρηστική επίθεση.

Ως βασικοί κατηγορούμενοι για την τραγωδία παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις απολογίες τους στην 3η τακτική ανακρίτρια, δύο άνδρες 42 ετών που συνελήφθησαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Η 46χρονη έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με την τραγωδία που σημειώθηκε στην τράπεζα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο μνημόνιο, ενώ έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Επιπλέον, συναίνεσε στην έκδοσή της στην Ελλάδα μετά τη σύλληψή της στη Βρετανία στα μέσα Ιουλίου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διαδικασία για την εμφάνισή της στην ελληνική δικαιοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακουργηματική δίωξη για κύκλωμα εικονικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη

Στον 2ο ειδικό ανακριτή οδηγήθηκαν πέντε συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με εικονικές εταιρείες, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Η ζημιά για το Δημόσιο ξεπερνά τα 2,35 εκατ. ευρώ, ενώ οι "αχυράνθρωποι" οφείλουν 11 εκατ. ευρώ.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έφεση εισαγγελέα για απελευθέρωση κατηγορούμενων οπλισμού

Ο εισαγγελέας Εφετών κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων για βαριά οπλοκατοχή στη Θεσσαλονίκη, που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους. Η υπόθεση εξετάζεται από το Συμβούλιο Εφετών.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμαλιάδα: Σύλληψη δύο ανδρών για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία

Στην Αμαλιάδα συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρονται να προκάλεσαν έκρηξη και φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν άτομο με σκούρα ρούχα και κράνος στον χώρο.
Εναέρια άποψη Γιοχάνεσμπουργκ
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Εκδηλώσεις μνήμης για 9 δολοφονημένες γυναίκες

Στο Γιοχάνεσμπουργκ, αγώνας δρόμου και εκδηλώσεις έγιναν στη μνήμη εννέα δολοφονημένων γυναικών, προκαλώντας οργή στη Νότια Αφρική. Τα θύματα ήταν κυρίως 20-40 ετών, ενώ η αστυνομία ερευνά αν οι φόνοι συνδέονται.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 14χρονο μετά από μαχαίρωμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε σε 14χρονο από το Ιράν, που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητές του σε σχολείο του Λαγκαδά. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία Ισπανίδας φοιτήτριας στο Μεξικό

Συνελήφθη στο Μεξικό ο φερόμενος ως δολοφόνος της 21χρονης Ισπανίδας φοιτήτριας Κλαούντια Τακορόντε Αγκιλέρα, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής και βρέθηκε νεκρή στην Καουάτλα το περασμένο Σάββατο.