ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δωρεά ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού στο Αγαθονήσι από την Alpha Bank

Με τη νέα δωρεά της Alpha Bank, το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού, καλύπτοντας τις καταγεγραμμένες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Στο Αγαθονήσι, το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, βρέθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουλίου η Alpha Bank και παρέδωσε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο την υγεία”, μέσω του οποίου η Τράπεζα ενισχύει τις Μονάδες Υγείας των ελληνικών νησιών με ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Με τη νέα δωρεά της Alpha Bank, το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού, καλύπτοντας τις καταγεγραμμένες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και περιορίζοντας, συνεπώς, την ανάγκη μετακίνησης των κατοίκων σε άλλα νησιά για ιατρικούς λόγους.

Επιπλέον, η Alpha Bank δώρισε υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά υγρά και μάσκες FFP2), για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού Covid-19.

Το Αγαθονήσι αποτέλεσε τον τελευταίο «σταθμό» του προγράμματος “Μαζί, με στόχο την υγεία” για το 2020. Ήδη από τα τέλη Ιουνίου, η Alpha Bank παρέδωσε αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη σε Κουφονήσια, Σκόπελο, Οινούσσες, Σπέτσες, Ρέθυμνο, Χανιά, Σίκινο και Γαύδο.

Το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία” υλοποιείται από το 2014, σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων των ελληνικών νησιών σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης. Από την έναρξη του Προγράμματος έως σήμερα, έχουν παραδοθεί περισσότερα από 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 58 νησιά, καλύπτοντας τις ανάγκες περισσότερων από 800.000 κατοίκων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

B. Ψάλτης: Ο Κωστόπουλος ήταν o μεγαλύτερος τραπεζίτης της μεταπολίτευσης

«Δεν δίστασε ποτέ να πάρει θέση, ακόμα και με προσωπικό κόστος, προκειμένου να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση τη σωστή στιγμή» ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Ψάλτη για τον εκλιπόντα.
Giannis Kostopoulos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος

Ο Γιάννης Κωστόπουλος υπήρξε ο σημαντικότερος τραπεζίτης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Διοίκησε από το 1973 την Τράπεζα Επαγγελματικής Πίστεως, μετέπειτα Alpha Bank, διατηρώντας ενεργό ρόλο έως το 2014.