ΓΔ: 1442.18 -0.45% Τζίρος: 21.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Με διαδικασίες εξπρές θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν στη καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που αναμένεται φέτος να δοθεί με διαδικασίες εξπρές ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί και το ποσό που θα διατεθεί συνολικά.

Αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν στη καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης καθώς ενδέχεται να αυξηθεί το ποσό που θα διατεθεί για τους δικαιούχους, ενώ και η τιμή εκκίνησης θα είναι χαμηλότερη φέτος κατά περίπου 11% σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις στην φορολογία του πετρελαίου «ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο» ενώ παράλληλα είχε σημειώσει πως θα αναθεωρηθούν και οι Ζώνες με βάση τις οποίες υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης, καθώς παρά τις αλλεπάλληλες διορθώσεις, εξακολουθούν να παρατηρούνται στρεβλώσεις.

Στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί η αύξηση του κονδυλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης περίπου 70 εκατ. Ευρώ, με τα δυο σενάρια για το φετινό επίδομα να προβλέπουν είτε αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου ή αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο. ενώ φέτος αναμένεται να γίνουν οι επιδοτήσεις με διαδικασίες εξπρές και να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Παράλληλα όπως είχε επισημάνει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), Γιάννης Αληγιζάκης, το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει φέτος με τιμή 1,020 ευρώ το λίτρο όταν πέρυσι ξεκίνησε στα 1,146 ευρώ το λίτρο και στο τέλος της περυσινής περιόδου ήταν στο 1,136 ευρώ το λίτρο.

Όσο αναφορά τις αλλαγές στις Ζώνες που είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ, αναμένεται να προχωρήσει και αυτό το ζήτημα άμεσα, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά περιμένουν τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης για μείωση της φορολογίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα δίνεται προκαταβολικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Μέχρι το τέλος του έτους οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αυξημένο κατά 50%.