ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φωτιά στην Αττική

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αττική, Κυκλάδες, Αιγαίο, Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) αναμένεται την Πέμπτη 3/9 σε Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Αττική και Εύβοια, ενώ υψηλός κίνδυνος αφορά και άλλες νησιωτικές κι ηπειρωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4 εντάσσονται οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Χίος, τα Ψαρά, η Σάμος και η Ικαρία, καθώς και τμήματα της Αττικής και της Εύβοιας.

Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αναμένεται σε αρκετές ακόμη περιοχές τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Φωτιά στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κασσιτερά Ροδόπης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κασσιτερά Ροδόπης. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, 7 οχήματα, εναέρια μέσα και υδροφόρες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Τεχνητή νοημοσύνη πρόσωπο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Eλληνίδα καθηγήτρια του MIT μελετά την ενέργεια στα data centers μέσω AI

Η Χριστίνα Δελημήτρου και η ομάδα της στο MIT αξιοποιούν τη μηχανική μάθηση για να κάνουν τα data centers πιο αποδοτικά και βιώσιμα, αντιμετωπίζοντας τις ενεργειακές προκλήσεις που συνοδεύουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία φέρνει ξανά ιστία σε εμπορικά πλοία, έως 25% εξοικονόμηση καυσίμων

Μέσα σε έναν χρόνο, τα εμπορικά πλοία που αξιοποιούν την αιολική ενέργεια μπορεί να φτάσουν τα 200, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών, ενώ η εξοικονόμηση αγγίζει το 25%, σύμφωνα με IWSA και DNV.
Ιχθυοκαλλιέργεια σε θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η υδατοκαλλιέργεια αποφέρει 672 εκατ. ευρώ και ενισχύει την ευζωία των ψαριών

Η ευημερία των εκτρεφόμενων ψαριών είναι κρίσιμη για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, η οποία ξεχωρίζει στις εξαγωγές, με την Ελλάδα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή έρευνα του κλάδου.