ΓΔ: 1422.74 0.36% Τζίρος: 50.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής

200 περίπου εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους κλείνοντας συμβολικά και την Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περίπου 200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των μισθών τους.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Χαλυβουργικής, Γιώργος Γάκης, ανέφερε: «Σήμερα ξεκινάμε μία μορφή κινητοποίησης. Περίπου 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, έχουμε αποκλείσει από το πρωί την πύλη της Χαλυβουργικής. Δεν μπαίνει κανείς στον χώρο του εργοστασίου. Στις 10:00 θα κλείσουμε για μισή ώρα συμβολικά την Αθηνών-Κορίνθου, στο ένα ρεύμα προς Αθήνα».

Ο κ. Γάκης προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν καταβληθεί άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων. «Σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και τους τοπικούς φορείς, θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό της εθνικής οδού», τόνισε προσθέτοντας: «Ζητάμε την επανεκκίνηση της λειτουργίας του εργοστασίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sexoualiki parenoxlixi-via-kakopoiisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εμπόριο τα περισσότερα καταγγελόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

Στην Επιθεώρηση Εργασίας τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης προέρχονται από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (21%), τα ξενοδοχεία (12%) και την εστίαση (7%).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές.