Βελτιωμένη παραμένει η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Μακρυκάπα Εύβοιας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.
Στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 20ης ΕΜΟΔΕ και 32 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονίζει τις ενέργειες.
Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπιών συνδράμει στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος με υδροφόρες, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε το ΓΕΕΘΑ για τη διάθεση μηχανημάτων έργου.
Υπενθυμίζεται πως στις 15:11 εστάλη μήνυμα μέσω του 112, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Τριάδα να απομακρυνθούν προς τα Ψαχνά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τριάδα απομακρυνθείτε προς Ψαχνά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.