ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Τσιόδρας, 7 ηλικιωμένοι θετικοί σε οίκο ευγηρίας

Στην κλινική Covid απλής νοσηλείας του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύονται 7 ηλικιωμένοι από οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης που έφτασαν χθες βράδυ στο νοσοκομείο.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά. 

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το νοσοκομείο Παπανικολάου, στην κλινική Covid απλής νοσηλείας νοσηλεύονται 7 ηλικιωμένοι από οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης που έφτασαν χθες βράδυ στο νοσοκομείο. Οι 7 ηλικιωμένοι πήγαν διαγνωσμένοι θετικοί για κορονοϊό στην εφημερία Covid του νοσοκομείου και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, 35 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Το έναυσμα για τεστ έδωσε εργαζόμενη που βρέθηκε θετική στη νόσο και αμέσως προσωπικό και διαμένοντες, 120 άτομα στο σύνολό τους, άρχισαν να υποβάλλονται σε τεστ και ιχνηλάτηση επαφών. Πάνω από 150 άτομα ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για εργαζομένους και συγγενείς των κρουσμάτων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Απαράδεκτη η εργαλειοποίηση της επιστήμης για πολιτικούς λόγους

Σε δήλωσή του ο κ. Τσιόδρας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία θα πρέπει να υπάρξει πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας αλλά και επιτάχυνση των εμβολιασμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίοδρας: Αναγκαία η ενισχυτική δόση του εμβολίου για ορισμένους πολίτες

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι όσο περνάει ο καιρός από τον εμβολιασμό αυξάνει η πιθανότητα να μολυνθεί κάνεις αλλά και να νοσήσει και ότι νοσούν σοβαρά συνήθως αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι σε μεγάλες ηλικίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.