ΓΔ: 953.75 0.22% Τζίρος: 26.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:44:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Με την επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς ζητά επίσης την άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς «για να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής».

 Την παράταση μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020 της λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα και μη ηλεκτροδοτούμενα τετραγωνικά ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της προς τους αρμοδίους υπουργούς

 «Η παράταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία, τόσο για το συμφέρον των πολιτών, που το ζητούν επίμονα γιατί αδυνατούν να προλάβουν να ανταποκριθούν, όσο και των ΟΤΑ οι οποίοι εν μέσω κρίσης απέκτησαν με την πρότασή μας, ένα κρίσιμο παράγοντα μόνιμης αύξησης των εσόδων τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Με την επιστολή της ζητά επίσης την άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς «για να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής, η οποία θα πρέπει να παραμείνει ως μοναδικό και αναντικατάστατο εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και των Ο.Τ.Α., αλλά και απόδειξη της προόδου της χώρας μας στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηροποίηση της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων

Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε οτι όποιος δεν έχει τακτοποιήσει το ακίνητό του έως τα τέλη Ιουνίου 2020, θα καταβάλει 20% παραπάνω χρήματα για την τακτοποίησή του. Για κάθε χρόνο περαιτέρω καθυστερήσεων, θα καταβάλλεται ένα επιπλέον 5%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του ΕΝΦΙΑ, στη Βουλή τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η νέα κλίμακα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής της και θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Pitsilis, AADE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες είναι οι ημερομηνίες λειτουργίας των εφαρμογών της ΑΑΔΕ

Μέχρι τις 23:00 στις 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτές οι εφαρμογές της ΑΑΔΕ για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους την τελευταία στιγμή. Σε ποιες ημερομηνίες ανοίγουν και πάλι οι εφαρμογές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ στην ΑΑΔΕ για τον ΑΦΜ διαχειρίσεων πολυκατοικιών

Με την επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει να προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης ΑΦΜ και από την απόλυτη πλειοψηφία των συνιδιοκτητών πολυωρόφων κτιρίων χωρίς σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες ΔΟΥ μπορείτε να κλείνετε από σήμερα ψηφιακά ραντεβού

Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» όπου ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει το αίτημα του και να υποβάλλει τα δικαιολογητικά του ηλεκτρονικά. Επεκτείνεται η πλατφόρμα «Τα Ραντεβού» σε ακόμα 27 ΔΟΥ.