ΓΔ: 2599.97 -0.65% Τζίρος: 179.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:35:37
Φωτο: Shutterstock

Δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για την απώλεια του Τάσου Μπάνου

Τη συμβολή του Τ. Μπάνου στη διάσωσης της ελληνικής οικονομίας την δύσκολη περίοδο 2012 - 2014 τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Την βαθεία του λύπη για την απώλεια του Τάσου Μπάνου, Νομικού Συμβούλου του Κράτους εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε: «Επιθυμώ να εκφράσω τη βαθειά λύπη μου για το θάνατο του φίλου μου, πολύτιμου  συνεργάτη στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 2012-2014, του εξαίρετου Νομικού Συμβούλου του Κράτους, Τάσου Μπάνου. Με τις γνώσεις, την ευρυμάθειά του, την ευστροφία του, την ευθυκρισία του, τον πατριωτισμό του, τις αταλάντευτες αρχές του, το ξεχωριστό χιούμορ του, που μας έδινε κουράγιο στις δυσκολότερες στιγμές, συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο. Το κενό που αφήνει η απώλεια του Τάσου δεν αναπληρώνεται. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε τον ρόλο που διαδραμάτισε για τη διάσωση της Ελλάδας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Έφυγε πριν από λίγο, πρόωρα, μετά από σκληρό αγώνα με τον καρκίνο, ο Τάσος Μπάνος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους. Ένας από τους ευφυέστερους και ευρηματικότερους νομικούς που έχω γνωρίσει. Ένας πραγματικός λειτουργός του δημοσίου συμφέροντος. Ένας ενεργός πολίτης με συνείδηση της Ιστορίας. Ένας γνήσιος και ευαίσθητος διανοούμενος.

Ο Τάσος Μπάνος ήταν σταθερό σημείο αναφοράς όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πάντα στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για τη διάσωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πάντα έτοιμος, πάντα χρήσιμος, πάντα σεμνός και διακριτικός αλλά με ισχυρές απόψεις Πιστός στις πεποιθήσεις του και στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ο γιος του, η οικογένεια και οι φίλοι του θα κρατήσουν τον θησαυρό της μνήμης του. Ο Τάσος Μπάνος αναλώθηκε όμως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτό εύχομαι να το μάθει και να το θυμάται ένας πολύ ευρύτερος κύκλος ανθρώπων στον τόπο μας», ανέφερε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ευρώπη πρέπει να επιταχύνει την ολοκλήρωσή της για να ενισχύσει την ασφάλειά της

Ο Γ. Στουρνάρας τονίζει ότι οι διεθνείς αναταράξεις είναι ευκαιρία για την Ευρώπη να επιταχύνει την ολοκλήρωση και τον πολιτικό συντονισμό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εστίασης σε επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ευημερία.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Στουρνάρας αντιτίθεται στην επιστροφή της 13ης σύνταξης

Ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, χαρακτήρισε «τρέλα» την επαναφορά της 13ης σύνταξης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τέτοιες παροχές χωρίς αντίκρισμα παραγωγικότητας.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Οικονομικό θαύμα η Ελλάδα, χρειάζεται συνέπεια και ανάπτυξη

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας υπερασπίστηκε τη δημοσιονομική πειθαρχία, απέκλεισε παροχές χωρίς αντίκρισμα και χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας «οικονομικό θαύμα».
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Απάντηση σε Μ. Αποστολάκη για τα ασφάλιστρα υγείας

Η Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχει τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών και τα κεφάλαιά τους, ενώ οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας βάσει του Ν.5170/2025 συνδέονται με ειδικό δείκτη, όπως σημειώνει ο Γιάννης Στουρνάρας.
Πιερρακάκης, Στουρνάρας, Τραπεζίτες
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Χαμόγελα στην Ένωση Τραπεζών, εκλογές και περισσότερα σκυλιά από... παιδιά

Η παρέμβαση Πιερρακάκη στην ΓΣ της Ένωσης Τραπεζών, τι είπε ο Γ. Στουρνάρας, ο Δένδιας στην Αυστραλία, το παράθυρο για πρόωρες εκλογές, οι ιδιωτικές πτήσεις και πώς φτάσαμε να έχουμε περισσότερα ζώα συντροφιάς απο παιδιά στην Ελλάδα.