ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για την απώλεια του Τάσου Μπάνου

Τη συμβολή του Τ. Μπάνου στη διάσωσης της ελληνικής οικονομίας την δύσκολη περίοδο 2012 - 2014 τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Την βαθεία του λύπη για την απώλεια του Τάσου Μπάνου, Νομικού Συμβούλου του Κράτους εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε: «Επιθυμώ να εκφράσω τη βαθειά λύπη μου για το θάνατο του φίλου μου, πολύτιμου  συνεργάτη στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 2012-2014, του εξαίρετου Νομικού Συμβούλου του Κράτους, Τάσου Μπάνου. Με τις γνώσεις, την ευρυμάθειά του, την ευστροφία του, την ευθυκρισία του, τον πατριωτισμό του, τις αταλάντευτες αρχές του, το ξεχωριστό χιούμορ του, που μας έδινε κουράγιο στις δυσκολότερες στιγμές, συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο. Το κενό που αφήνει η απώλεια του Τάσου δεν αναπληρώνεται. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε τον ρόλο που διαδραμάτισε για τη διάσωση της Ελλάδας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Έφυγε πριν από λίγο, πρόωρα, μετά από σκληρό αγώνα με τον καρκίνο, ο Τάσος Μπάνος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους. Ένας από τους ευφυέστερους και ευρηματικότερους νομικούς που έχω γνωρίσει. Ένας πραγματικός λειτουργός του δημοσίου συμφέροντος. Ένας ενεργός πολίτης με συνείδηση της Ιστορίας. Ένας γνήσιος και ευαίσθητος διανοούμενος.

Ο Τάσος Μπάνος ήταν σταθερό σημείο αναφοράς όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πάντα στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για τη διάσωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πάντα έτοιμος, πάντα χρήσιμος, πάντα σεμνός και διακριτικός αλλά με ισχυρές απόψεις Πιστός στις πεποιθήσεις του και στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ο γιος του, η οικογένεια και οι φίλοι του θα κρατήσουν τον θησαυρό της μνήμης του. Ο Τάσος Μπάνος αναλώθηκε όμως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτό εύχομαι να το μάθει και να το θυμάται ένας πολύ ευρύτερος κύκλος ανθρώπων στον τόπο μας», ανέφερε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η συνεισφορά της συλλογής έργων της ΤτΕ στον πολιτισμό

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η συλλογή έργων της τράπεζας εμπλουτίζεται συνεχώς με δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών με στόχο να ενισχύεται η αφήγηση που παρέχει για την ελληνική εικαστική δημιουργία.
oikonomiki-olympiada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι νικητές της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν «σε γενικές οικονομικές γνώσεις με βάση τα πρότυπα που υπάρχουν και στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα, ένας θεσμός που ξεκίνησε στην Τσεχία το 2006», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλόνα Τατάροβα από το ΚΕΦίΜ.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Ο Γ. Κωστόπουλος είναι η ιστορία του τραπεζικού συστήματος

«Ήταν ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος. Δεν είχαμε κάποια διαφωνία για το πώς εξελίχθηκε το τραπεζικό σύστημα, δεδομένης της κρίσης» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στον Γιάννη Κωστόπουλο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τη Novartis o Γιάννης Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στις ερωτήσεις του αντιεισαγγελέα και κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.